Noul an vine cu facturi întârziate la gaze și energie electrică

Noul an vine cu facturi întârziate la gaze și energie electrică
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Principalii furnizori și distribuitori de gaze și energie care operează în zona Galațiului au anunțat actualizări și îmbunătățiri ale rețelelor informatice, începând din luna ianuarie. Pe lângă faptul că se vor desfășura în aproximativ aceeași perioadă, toate aceste operațiuni vor avea încă ceva în comun: consumatorii vor aștepta mai mult timp facturile și vor avea o relație îngreunată cu furnizorii.

Cronologic vorbind, ENGIE România a fost prima companie care a anunțat că va derula lucrări de actualizare și îmbunătățire a sistemelor informatice, între 1 și 22 ianuarie 2024. În perioada respectivă, nu vor fi emise facturi aferente lunii ianuarie, facturarea urmând să fie reluată după 22 ianuarie, dată de la care va curge și termenul de plată. Plățile recepționate în această perioadă vor deveni vizibile în sistem și în contul de client MyENGIE abia după 22 ianuarie. Temporar, nu vor fi disponibile formularul de contact online, accesul în contul de client și în aplicația mobilă MyENGIE, transmiterea indexului autocitit, plata pe site a facturilor, activarea facturii prin e-mail și programarea online a serviciilor tehnice.

Tot în perioada 1-22 ianuarie 2024, au loc lucrări de actualizare și îmbunătățire a sistemelor informatice ale Distrigaz Sud Rețele. Nu vor fi disponibile secțiunea de plată online, terminalele de încasare cash din cadrul birourilor de Recepție Clienți. Nu se vor putea depune solicitări de racordare, cereri pentru eliberarea avizelor de amplasament, traseu și principiu și punere în funcțiune a instalației de utilizare a gazelor naturale. Se vor putea face plăți prin mijloace alternative, dar ele vor deveni vizibile numai după 22 ianuarie. Solicitările clienților vor putea fi înregistrate fizic, dar nu vor fi eliberate documentele de plată aferente. Nu vor funcționa formularul de contact online și nici linia telefonică pentru indexul autocitit.

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) anunță lucrări de actualizare a sistemelor SAP și implementarea unui sistem informatic consolidat, între 1 și 29 ianuarie 2024, perioadă în care anumite activități vor înregistra limitări și indisponibilități temporare.

Nu în ultimul rând, Electrica Furnizare a anunțat că realizează, între 1 și 31 ianuarie, o serie de optimizări complexe ale sistemelor informatice. Nu vor funcționa MyElectrica, numărul TelVerde pentru indexul autocitit, formularul unic de contact online, e-chat-ul, plata în punctele de relații cu clienții (Info Kiosk/POS) și nici serviciile Call-center. Factura va ajunge la clienți în a doua parte a lunii februarie, iar termenul de plată se va raporta la momentul emiterii facturii.

În concluzie, ianuarie 2024 va fi o lună cu facturi mult întârziate. Pentru mulți dintre gălățeni, va fi o senzație de deja-vu, după întârzierile foarte mari din cursul acestui an. Dar acum măcar există o explicație.

Citit 5334 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2023 14:38

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de marr
    Joi, 28 Decembrie 2023 20:57
    86.124.203.***
    Da' mai si faceti ...lucrarile alea ,pe bune, nu numai ANUNTURI ! Toata lumea da...anunturi/lipeste un 'afis' !
    0
    0
  • postat de contribuabil
    Joi, 28 Decembrie 2023 09:24
    213.218.53.***
    multumim Ministerului de Finante. costurile "digitalizarii" de fapt e-factura, se vor regasi in facturile platite de catre acelasi cetatean caruia i s-au marit impozitele si taxele locale. pe hartie da bine sa spui ca reduci deficitul prin digitalizarea ANAF. pensiile speciale se reduc peste 30 ani
    1
    12
  • postat de Gogu
    Joi, 28 Decembrie 2023 07:36
    82.79.117.***
    Ii doare la basca pe toti - ANRE, ANPC... firmele furnizoare cu clientii captivi si agentiile de control si reglementare castiga oricum tot de la consumatorul final.
    0
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.