Un tabloid cu tiraj de douăzeci de milioane

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Îi mai ţineţi minte pe aceia care în urmă cu câţiva ani se milogeau după voturi la tv, prin ziare, pe afişele atârnate de edificiile gri, simboluri ale gloriosului trecut socialist?

Le-aş fi ignorat scârboasa cerşeală dacă în discursurile lor patetice n-ar fi invocat faptul că dreptul românului la vot este un fel de obligaţie cetăţenească, de care dacă nu se va achita n-are dreptul nici măcar să vorbească despre un trai mai bun.

Îi ustura pe ei fix în pana de la pălărie de traiul românului, iar o dovadă pentru acest miserupism este felul în care aleşii neamului cel înduplecat să vină la urne tratează problemele majore cu care se confruntă România.

Dacă n-ar fi atât de grav ce se întâmplă acum, atunci am fi putut vorbi despre pârdalnica politică românească ca fiind un tabloid imens, cu un tiraj de aproape 20 de milioane de exemplare, în care zoaiele, bucile, subcultura şi nevolnicia ne sunt prezentate ca purtând atribute constituţionale, în care medierea presupune scuipaţi şi suduieli, iar legiferarea înseamnă troc sau troacă, după caz.

Cum altfel ar putea fi interpretată situaţia din Parlament, acolo unde este mai important dacă Roberta Anastase e legată sau nu de scaun cu bârneţul prezidenţial, decât votarea sau nu a unor legi esenţiale?

Cum altfel am putea vorbi despre târgul/moratoriul propus de către preşedinte parlamentarilor cu îndemnul şucar - politicianist ca şi unii, şi ceilalţi să închidă ochii atunci când adversarii calcă în străchini uleioase?

Cum pot invoca toţi oamenii aceştia interesul naţional făcând greşeală după greşeală, cine sunt ei şi ce merite speciale au, în afară de cel de a semăna haos în brazdele adânci ale sărăciei tăiate curmeziş dintr-un capăt în altul al ţării?

În timp ce toţi aceştia amanetează interesele ţării în funcţie de cât de mult profit (de orice fel) scot ei din politică, suntem la un pas de a fi alungaţi de la graniţele Schengen, spitalele încep să se închidă precum nişte sereleuri neprofitabile, iar economia naţională se prăvăleşte necontenit.

Acesta este rezultatul eforturilor lor. Astfel sunt onorate promisiunile făcute în campaniile electorale şi este răsplătit efortul celor care şi-au respectat dreptul sau obligaţia cetăţenească de a merge la vot.

Tocmai de aceea cred că românii dispuşi să voteze vor fi din ce în ce mai puţini. Cum altfel s-ar putea răzbuna pentru nedreptăţile şi mojiciile pe care sunt siliţi să le încaseze mandat după mandat?

Citit 669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.