Cine susţine copiii talentaţi din Galaţi

Cine susţine copiii talentaţi din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Este o mândrie pentru părinți, colegi, profesori și chiar pentru întreaga comunitate să vezi un copil talentat, indiferent de ce sport practică sau cu ce iese în evidență. Mai ales atunci când merge la concursuri în alte orașe ale țării, orașul natal devenind astfel o emblemă, la fel ca numele clubului sau al școlii unde acesta se pregătește.

Deși copilul primește felicitări din dreapta și din stânga, de la școală, rude, uneori chiar și de la membrii comunității locale, nimeni nu se gândește câtă muncă depune copilul și cât efort face familia să îl susțină, în condițiile în care totul costă, iar un copil cu astfel de preocupări are nevoie de o atenție și un tratament sporite.

Mă gândesc acum, de exemplu, la un  tânăr care obține performanțe sportive. În primul rând, pentru a ajunge la primul său turneu, el are nevoie de ani de zile de antrenament. Acest lucru presupune, încă de la primele ore de sport, lucrul cu un antrenor, apoi echipament adecvat, vitamine, alimentație specială și multe altele. Începe, apoi, presiunea turneelor. Și aici este o problemă, pentru că deplasările cu copilul se fac pe cheltuiala proprie, fără ca cineva să țină cont măcar ce costuri implică o deplasare la un concurs.

Laudele și mândria de după devin ale comunității, pe motiv că X a reprezentat orașul. Dar, de cele mai multe, ori, dacă părinţii bat pe la uşi pentru a obţine diverse forme de sponsorizare, tocmai ale celor care s-au grăbit cu laudele rămân cel mai bine ferecate. Chiar și simplul fapt că cineva ar putea facilita măcar transportul unui sportiv la un turneu ar fi un mare ajutor, dacă ne gândim la cât costă acum combustibilul și la faptul că, pe lângă transport, respectivul are nevoie de mult mai multe lucruri.

Încerc să-mi imaginez cum ar fi dacă ar exista din partea comunității și a persoanelor cu dare de mână din oraș puțină implicare pentru copiii în care părinții au investit până au ajuns să reprezinte orașul. Sau cum ar fi dacă ar exista anumite facilități la cluburile sportive? Am împușca doi iepuri în același timp. Copiii ar avea acces facil la practicarea unui sport, s-ar descoperi noi tineri talentați pentru care accesul la un teren de sport este limitat, iar cei ce s-au născut în familii cu ceva potențial financiar ar fi mai stimulați să muncească pentru a aduce comunității rezultate și premii.

Dar până să ajungem să trăim într-un astfel de oraș, să ne rugăm pentru copiii noștri și pentru noi, să fim sănătoși pentru a-i putea susține.

Citit 1894 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2024 21:21

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de marr
    Marți, 23 Ianuarie 2024 18:48
    86.124.203.***
    Cine sa-i sustina ...Mama si cu Tata . Ei sunt singurii care investesc pe bune in viitorul copilului ,si in viitorul Societatii.
    E reteta de baza in Romania (de fapt singura care si functioneza) . In rest Ne hranim cu vise , idealuri si amintiri..ptr ca Prezentul(stat) ne este ostil(si inselator).
    1
    2
  • postat de florin
    Marți, 23 Ianuarie 2024 07:48
    86.124.202.***
    Doamna ati omis un lucru si anume asigurarea medicala!Din experienta proprie avind un copil care a fost campion natioanal la un sport pe echipe spun ca se omite foarte mult partea medicala in timpul junioratului!Accidentarile se rezolva tot cu bani proprii cu stres !Si va asigur ca ramin sechele!
    2
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.