Îl vrem pe soarele Durbacă vice!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi consilieri judeţeni, iubiţi şefi de partide cu putere de decizie,

Vă scriu în calitate de contribuabil şi sper să fiu în asentimentul tuturor celor peste 500 de mii de gălăţeni din judeţ. Vă spun direct ce doresc, iar apoi o să încerc să şi argumentez. Îl vreau pe Eugen Durbacă vicepreşedinte la Consiliul Judeţului. Pare a fi singura şansă ca judeţul să rămână acolo unde a fost dintotdeauna. Cu Durbacă în fruntea oraşului sau a judeţului am avut cele mai mari performanţe din toate timpurile. Gândiţi-vă bine! Până să apară EL, nu aveam telefoane mobile, aveam doar fix. Apoi, înainte de Durbacă nu aveam deloc calculatoare. Ţin minte că abia la vreo patru ani după ce a preluat Jupânul frâiele în oraş am avut şi calculator. Şi, dacă nu mă înşel, mi-am tras net când a devenit vicepreşedinte la CJ. Să fi fost o întâmplare? Nu cred. Iar maşina mi-am luat-o imediat după ce a devenit preşedinte al judeţului. Asta sigur nu are cum să fie o coincidenţă.

Am fost extrem de mâhnit atunci când a decis să nu candideze la primărie şi tot am sperat că va alege să îşi joace cartea la judeţ. Simţeam cum toate victoriile personale din vremea acestui mare om politic local (apropo, e mare lucru că nu ne-a trădat şi nu a plecat să facă politică la Bucureşti sau la Bruxelles) îmi sunt puse în pericol. Încă nu am scăpat de emoţii pentru că, în acest moment, este doar consilier judeţean, deci sunt mulţi deasupra lui care să pună frână pornirilor sale mesianice.

Am fost mâhnit, dar mi-am tratat supărarea cu o doză de optimism. Încă mai există o şansă ca judeţul să fie salvat, încă mai avem nădejde că vom beneficia de atingerea delicată a semnăturilor sale pe deciziile care ne privesc. Iar această şansă este, acum, strâns legată de votul şi de influenţa dumneavoastră, dragi consilieri judeţeni şi şefi de partide cu putere de decizie. Puteţi să îl puneţi pe Durbacă vicepreşedinte la CJ. De fapt, aveţi obligaţia morală faţă de votanţii din judeţ să faceţi acest lucru.

O să spuneţi că exagerez, dar eu cred că Durbacă este soarele Galaţiului. Fără EL, am rămâne în întuneric. Să nu spuneţi că nu v-am avertizat! Dacă Durbacă nu iese vicepreşedinte riscăm să ajungem în situaţia altor judeţe din ţară care şi-au eliminat sorii. Am putea să ajungem ca Timişul, ca Aradul sau, Doamne fereşte!, am putea ajunge în situaţia Clujului.

În final, o să încerc să vă conving cu câteva versuri (puţin modificate) preluate din scenariul scurt-metrajului "Plictis şi inspiraţie", regizat de Igor Cobileanski:

Om mai bun în tot raionul / Nu găseşti cât vei căta

Dar Durbac-al nostru-i unul / Doar cu dânsul vom vota

Ne-o tras gaz la toţi în case / Pentru că-i deştept şi-i bun

Ne-o făcut viaţa frumoasă / Ne-o dat apă şi săpun

Voi, duşmani de la judeţ, / Nu vedeţi, ori sunteţi chiori?

Azi triumfă omenia / Iese soarele din nori!

De la cel cu ţâţa-n gură / Pân' la ultimul moşneag

Ştim că viaţa nu e dură / E doar miere şi chişleag!

Citit 1921 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iunie 2012 09:31

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

 • postat de Durbacă,omul nesimțirii crase.Mizerabilul Orașului Galați.
  Vineri, 22 Iunie 2012 22:31
  Durbacă? Omul-deșteptul care a umplut cu Moș Nicolae zis Laia fără o lescaie,au umplut orașul de garaje de parcă suntem o autobază de construcții. Două gunoaie bune de dat pe Dunăre cu pluta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de antonescu
  Vineri, 22 Iunie 2012 14:51
  Daaaa......mmmmare pierdere.Nu ?Iar noi vom plange si ne vom da in piept cu,, dalele de granit ramase ''precum cei din Coreia de Nord.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Vineri, 22 Iunie 2012 14:45
  De la traficul cu țigări, ai trecut la filmele din Moldova. ”Plictis & Inspirație” e bun. Ca și Ozon cu ”Alo! Sunt tot eu, Picaso!” Cum ai dat Iașul pe Galați, domnule Marius Țuca? Consider că această opțiune e în folosul nostru. Ține-ne în priză, compară-ne cu vecinii, pune-ne la ambiție! Nu vom ajunge noi, gălățenii, să egalăm fosta capitală a Moldovei (care era mai bogată și mai selectă ca Bucureștiul (sic)) dar suntem toți moldoveni, ne vom găsi, ne vom recunoaște, ne vom susține și vom face ceva, până la urmă. Ați auzit porecla ”sârmă” dată moldovenilor?
  0
  0
  Raportează
 • postat de caraivan
  Vineri, 22 Iunie 2012 12:14
  ha ha ha...asta cu ,,chisleag'' e maxim dim maxim. am ras cu lacrimi. bravo m tuca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mandea007
  Vineri, 22 Iunie 2012 09:01
  Da...ca il vrei pe Durbaca te inteleg. Telefon ai, ai calculator, ai si masina, acum ai vrei si garaj si alta solutie nu vezi, probabil nici nu exista. Te inteleg.
  Dar si eu sunt contribuabil, si vreau si eu ceva. Eu il vreau pe Nicolae vice la Primarie. Doar asa, si numai asa, vom fi iarasi ce am fost si mai mult decit atit!
  PS- acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Fereasca-ne sfintul sa puna botu' distinsii consilieri si sa o ia de buna! Ca la mintea lor nimic nu m-ar surprinde...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sorin
  Vineri, 22 Iunie 2012 08:19
  ia-l acasa!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Vineri, 22 Iunie 2012 06:41
  Domnule contribuabil, nu vreau sa va pierdeti din optimism, treaba cu calculatorul, internetul, telefon mobil, parcul care-i poarta numele, prelungirea brailei largita asfaltata si iluminata, drumul de centura asfaltat si largit si bineinteles multe alte realizari din mandatele lui de primar nu se uita...dar totusi are si omu o varsta la care ar fi trebuit sa se retraga sa se ocupe de business ca are cu ce, ar lasa locul unuia mai tanar cu viziune...pot sa pun ramasag cu dumneavoastra ca in urmatorul lui mandat de vice daca-l va avea, sunt convins ca vor prima interesele personale in detrimentul celor multi...si nu va reusi macar sa initieze macar un proiect de reinstalare a irigatiilor in tot judetul si de a incerca sa dea drumul la o agricultura cum era pe vremuri, sa aibe tot taranul ceva de lucru, de a restaura infrastructura judetului, nu spun de a construi drumuri si poduri noi...insa eu cred ca sunt doar iluzii, lupta si piedicile pe posturi si orgoliile de partid or sa primeze si in oras si in judet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Vineri, 22 Iunie 2012 00:17
  Durbi,mai tovarase DURBACA,cu tine la BRUTARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
  Hai va PUP POPPEL.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.