Ia-ncălziţi-vă măăi!!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeni, plătiţi-vă întreţinerea! Cam aşa ar suna, în foarte puţine cuvinte, îndemnul Primăriei către cetăţeni. Fac parte dintr-o asociaţie de locatari fără datorii la întreţinere. Plătim reparaţiile ţevilor din banii noştri. Mergem ca fraierii la sfârşit de lună să dăm bani către bugetul public. Ieri Primăria ne-a mai dat o veste proastă! Dacă alţii nu-şi vor plăti întreţinerea, vom rămâne fără încălzire în prag de iarnă. Am senzaţia că suntem luaţi la mişto, dar pe banii noştri.  Mi se pare o lipsă crasă de bun simţ din partea celor pe care îi plătim, repet, din banii noştri. Păi cum adică? Eu îţi plătesc, dar tot eu sunt dator? Păi dacă tot ne luaţi la mişto, propun să daţi banii pe care i-aţi tocat de-a lungul anilor. Plătiţi voi către Romgaz datoria din banii din care ar trebui să plătiţi chiria sediului Primăriei! Plătiţi din tunurile trase de-a lungul anilor! Plătiţi cu salariile juriştilor incompetenţi care au pierdut procese pe bandă rulantă! Vindeţi maşinuţa pe care aţi dat 20.000 de euro pentru a măsura nivelul zgomotului din Galaţi. Demolaţi garajele şi faceţi-vă samsari de materiale de construcţii! Recuperaţi banii de la Unicom, transformaţi parcul industrial în ceva rentabil, nu vă mai plătiţi amantele din bani publici, şi câte ar mai fi de spus.  Înţeleg că nu avem mall-uri, stadioane, cinematografe. Înţeleg chiar şi firmele abonate la banul public ce asfaltează de trei ori aceeaşi stradă. Înţeleg şi funcţionarii din Primărie care fac bani pe spatele săracilor şi al orfanilor. Dar nu pot să îi înţeleg pe cei care vin să ne îndemne să plătim întreţinerea, în condiţiile în care unii dintre noi chiar suntem buni platnici. Vă rog, cu maximă decenţă, nu ne mai luaţi la mişto! Chiar nu merităm.

Ca un preambul la ce urmează să păţim, cei care se ocupă cu încălzirea centralizată din oraş ne-au făcut ieri o surpriză. Au îngheţat caloriferele la miezul nopţii, iar dimineaţa era un frig în casă de crăpau geamurile. Conform oficialilor din Primărie, Apaterm trebuie să plătească vreo 18 milioane de lei dintr-o datorie de 70 de milioane, pentru a nu ne transforma casele în congelatoare. În principiu niciun plătitor de taxe nu ar trebui să afle astfel de veşti. Din simplul motiv că nu îl interesează. Aşa cum noi mergem în fiecare zi la muncă pentru a câştiga nişte bani, din care, inexorabil, o parte consistentă ajunge în conturile comunităţii locale, tot aşa şi Primăria trebuie să ştie să rezolve astfel de probleme.  Pentru asta sunt plătiţi funcţionarii de acolo.

Chiar nu contează ce faceţi, dar gata!, nu vă mai bateţi joc de noi! Ieri s-au împlinit fix 25 de ani de la protestele de la Braşov, primele mai serioase din perioada comunistă. Poate a venit timpul să ne strigăm şi noi păsurile în stradă. Om fi noi proşti, om fi noi fraieri, dar suntem totuşi mulţi. Bun găsit în noul Galaţi!

Citit 1523 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2012 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.