Sportul accidentat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul Galaţi a început cam accidentat. Dacă ţin bine minte, undeva, într-o campanie electorală, pentru Primărie, dacă nu mă înşeală memoria, cineva promitea, cu surle şi trâmbiţe, înfiinţarea unei fundaţii a sportului gălăţean, asociaţie ce avea ca scop sprijinirea sportivilor şi a cluburilor din Galaţi aflate în dificultate. La momentul respectiv părea o idée admirabilă, având în vedere că Handbal Club Oţelul tocmai ce terminase pe un loc de cupă europeană, clubul de fotbal promitea să încerce reeditarea succesului colosal din sezonul 2010-2011, Bute urma să se bată cu Froch şi câte şi mai câte.

Din păcate, la jumătate de an de la respectivele promisiuni, sportul gălăţean încă pare a se afla într-o perioadă tulbure. Handbal Club Danubius, continuatoarea Oţelului, a fost eliminată din cupele europeane, după ce fetele au fost să joace ambele meciuri în deplasare, Bute a pierdut în faţa lui Froch, iar clubul de fotbal se zbate în zona tulbure a retrogradării. Toate astea s-au întâmplat în condiţiile în care, deşi se promisese că Sala Sporturilor va fi gata până în noiembrie, termenul s-a tot amânat, în condiţiile în care s-a promis un nou stadion, nu s-au făcut investiţii nici măcar în vechea arenă. Mai mult, Galaţiul a rămas în zona crepusculară a sporturilor acvatice. Paradoxal, deşi oraşul este înconjurat de ape, nu avem bazine de înot. Mai mult, cei care se chinuie să obţină rezultate în caiac-canoe, vâslesc pe luciul de apă murdar de la Cătuşa.

Pe de altă parte, Primăria ne promite un mare concert în Sala Sporturilor, pe datele de 15-16 decembrie. Conform programului, acolo va avea loc festivalul de folk „Decembre”, iar pe 22 decembrie ar urma să vină Ştefan Bănică Junior. Ar fi interesant de aflat cât de mult îi vor ajuta aceste spectacole pe sportivii şi antrenorii ce încearcă să scoată rezultate din nimic. Câte saltele şi aparate de antrenament vor fi schimbate în sala unde şi-a început cariera Ana Porgras, gimnasta retrasă înainte de vreme. Cel mai probabil, banii ce vor ajunge în aceste direcţii vor fi puţini, spre deloc. În ideea că lumea nu se va termina pe data de 21 decembrie 2012, sper ca anul ce vine să aducă şi lucruri concrete la nivelul sportului gălăţean. Nu de alta, dar în caz contrar vom fi nevoiţi, pentru a câta oară, să ne bucurăm de rezultatele minunate ale sportivilor gălăţeni ce apără culorile altor oraşe. Lucru neplăcut, având în vedere că, dacă ar exista ceva interes real, sportul gălăţean ar putea reintra pe un făgaş normal.

Sper ca la Rio, la Olimpiada din 2016, să avem şi sportivi legitimaţi la cluburile gălăţene. Oricât de frumoasă a fost Olimpiada de la Londra, Viorica Susanu şi Victor Mihalachi au vâslit pentru Dinamo, iar Viorica Ţigău a sărit pentru CS Olimpia Bucureşti şi CSM Giurgiu.

Citit 1029 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2012 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.