Un nou primar. Gen Marius Stan

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar nu înţeleg cum se face politica distracţiei la Galaţi. Nu pricep şi pace bună. Dintr-o hotărâre de Consiliu Local din 8 noiembrie aflăm că e posibil ca peste trei săptămâni să avem la Galaţi un concert rock cu formaţii româneşti de primă mână şi o supertrupă "gen" Nazareth, Uriah Heep, Foreigner, Animals. Pff, sunt multe de spus.
S-o luăm cu "gen", că mi se pare o formulare de-a dreptul genială. Cum adică o formaţie "gen" Nazareth sau "gen" Foreigner? Ce vrea să spună mintea luminată din CL care a redactat acel text de hotărâre? La ce se referă? Adică o formaţie "gen" rock de gagici, cu "Love Hurts", "I Wanna Know what Love Is"? Adică o formaţie "gen" moşnegi care cântă pe un bax de Ursus la Zilele Bârladului? Adică formaţii "gen" o singură melodie cunoscută pentru majoritate? Adică o formaţie "gen" masculin? Chiar nu înţeleg. De când cele patru formaţii formează un "gen"? Şi care sunt aspectele comune ale celor patru formaţii, identificabile şi în rândul altor formaţii, "gen" aia care o să vină. Pentru că, staţi liniştiţi, am aşa un sentiment că nu o să vină niciuna din cele patru formaţii şi o să aflăm peste câteva zile că formaţia "gen" Nazareth era de fapt Rednex, SNAP, Culture Beat sau Ace of Base. Adică "gen" care cântă muzică. În general. Şi mai am încă o întrebare, "gen" la mişto, evident. Red Hot Chilli Peppers, Metallica, Rolling Stones sunt şi ele "gen" Uriah Heep? Sau trebuie mai întâi să treci pe la Bârlad ca să intri în categorie?
Dincolo de miştouri, nu sunt chiar sceptic. O formaţie "gen" Animals poate să vină să facă Revelionul la Galaţi. Pentru suma corespunzătoare ar veni şi la Sărbătoarea Recoltei de la Cavadineşti. Nu cred că ar strâmba din nas, că doar banii nu au miros. Da, e imposibil să aduci nume în vogă, cum ar fi Bon Jovi, şi mai cred, de asemenea, că nici Roger Waters şi David Gilmour nu ar accepta o reunire istorică Pink Floyd la Păpădie... Dar să auzim un "The House of the Rising Sun" live la Elice nu e imposibil. Ar fi chiar extraordinar. După ani în care ori nu am avut concerte, ori ne-am "desfătat" cu artişti români aduşi la kilogram, un concert "gen" Nazareth, Uriah Heep, Foreigner sau Animals (în orice caz, rock anii '70, că asta e cam singura explicaţie pentru "gen") chiar ar fi o schimbare. Dincolo de faptul că sunt trupe vechi, dincolo de faptul că majoritatea îi asociază cu un singur hit, dincolo de faptul că nu au pretenţii financiare exagerate. Sau poate tocmai de asta. Gândiţi-vă numai la faptul că Nazareth vine la Bucureşti în ianuarie şi cântă într-un club pentru 90-120 de lei biletul. Iar noi să avem şansa să îi vedem gratis. Pff, vis!
Chiar îmi doresc să se întâmple un astfel de eveniment la Galaţi. În acest fel chiar s-ar vedea o schimbare. Noul Galaţi nu ar mai însemna Kaoma cu Lambada o singură dată într-un mandat de 12 ani. Poate însemna o tradiţie. Să avem an de an un concert rock serios la Galaţi. Abia atunci locuitorii altor oraşe din ţară ar începe să ne invidieze, dorindu-şi şi ei un primar adevărat. Gen Marius Stan. Cu asta chiar nu sunt ironic.

Citit 2947 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2012 18:56

9 comentarii

 • postat de him
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 10:55
  Un "ziarist" pe care atata il duce capul...gen marius tuca...nu poate aborda subiecte mai serioase deoarece ii depasesc inteligenta studiilor sale "cumparate".
  0
  0
  Raportează
 • postat de controlor de bilete
  Vineri, 07 Decembrie 2012 22:46
  si de ce trebuie numai editoriale serioase? ca asa vrea nea caisa, pensionar si sef de scara? ia mai lasati-ne in pace si plimbati hoitul pe mijloace de transport TRANSURB toata ziua, asta e noul trend in materie de pensionari, sa treaca timpul. cit mai multe ore plimbate in mijloace TRANSURB. e moca si mai si socializezi. tara lui PAPURA VODA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Vineri, 07 Decembrie 2012 15:45
  Pentru Visan Emil:
  Ai dreptate omule, da` unde vezi matale ziar serios ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Visan Emil
  Vineri, 07 Decembrie 2012 14:00
  Un ziar serios nu trateaza asemenea teme,abordati probleme serioase nu asemenea bazaconii.Un redactor sef,cu pretentii,ar trebui sa te sanctioneze,alte teme ne framanta,nu asemenea bazaconii.Rusine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cora
  Vineri, 07 Decembrie 2012 11:40
  Eu zic ca al cu genu' a uitat sa adauge un x la sfarsitul animalelor. Any way, dat fiind faptul ca, inainte de a avea pretentia sa ne calce Gilmour sau Collins, ne-ar trebui mai intai un spatiu care sa se preteze la astfel de concerte, doar n-o sa-i asezam pe Libertatea si sa ii ascultam de pe faleza, prefer sa-mi pun castile si sa "vad" un concert de calitate pe net. Gen. Traiasca Galatiu'!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean de la Ion
  Vineri, 07 Decembrie 2012 10:27
  Vrabia malai viseaza ,numai ca "cine plateste comanda" iar comanda "gen" sarbatoarea recoltei nu depasea muzica folk. Ce ati promovat , "ata ete" S`alta data,data,data o vom face si mai lata,bani sa fie .
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Vineri, 07 Decembrie 2012 10:14
  Primarul actual impreuna cu ``supertrupa`` lui sunt de ``gen`` foarte secretosi, (secretomani) in tot ce fac !
  ``Genul`` asta al lor, este mai deosebit, trebuie sa recunoastem ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de mandea007
  Vineri, 07 Decembrie 2012 09:13
  Poate il aducem si pe Maical, sau, de ce nu, Elvis. Atunci sa vezi distractie. S-ar imbulzi galatenii ca la sfintele moaste!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Vineri, 07 Decembrie 2012 00:43
  Bree Mariuse cica vine o formatie gen Uriah Heep sa cante, da se cheama Cargo. Si nu canta moka la Serbarile Galatiului ci intr-un club privat pe 150 de lei. Iar gen Animals,posibil, in niciun caz The Animals cei cu The House of Rising Sun care cantau acu 50 de ani...aia cred ca au trecut la cele vesnice, daca nu s-au gandit consilierii sa programeze concertul pe 21 decembrie in caz de vine Apocalipsa dupa Mayasi...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.