Cum să mai bifezi o acţiune

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noi, românii, suntem maeştri la capitolul acţiuni făcute de dragul de-a le face, nu ca să şi obţinem nişte rezultate palpabile. Nimic nu mă enervează mai mult decât oamenii care pretind că-şi fac treaba, doar ca să aibă, la sfârşitul lunii, justificare pentru salariul pe care-l iau. Şi, oricât m-aş strădui să ignor fenomenul, exemplele curg din toate părţile, cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună.

De pe la Florii, în primul weekend cu adevărat cald din această primăvară, gălăţenii se plâng că-i mănâncă ţânţarii de vii. Deşi vremea era foarte bună, Primăria n-a reuşit să organizeze rapid stropitul împotriva insectelor, acţiune mai mult decât necesară, mai ales în contextul în care în oraş erau programate să se desfăşoare activităţi în aer liber, în zona Falezei, adică exact acolo unde inamicii cu trompă se simt ca la ei acasă. A trecut 1 Mai, a trecut şi Paştele, nicio mişcare, deşi vremea a ţinut cu noi în această direcţie. Acum, aflu că acţiunea cu desţânţărirea e programată să se desfăşoare începând de luni, exact când, potrivit prognozei meteo, va cam ploua la Galaţi. Cu alte cuvinte, dacă nu cumva vom avea norocul formidabil să nu dea cu apă de sus, deşi rareori se înşală meteorologii, toată soluţia cu pricina se va duce, liniştită, pe apa Sâmbetei, iar ţânţarii îşi vor vedea de treaba lor, înţepând în stânga şi în dreapta, răspândind boli etc. Evident însă, la catastiful Primăriei acţiunea va fi bifată, banii aferenţi, cheltuiţi, iar în cazul, foarte probabil, în care va fi nevoie să se repete operaţiunea, din buget se vor topi alţi bani.

Tot din ciclul "să ne facem că muncim", ieri, în plină vacanţă studenţească, s-a organizat la Galaţi "Bursa locurilor de muncă pentru tineri". Evenimentul, pus la cale, în aceeaşi zi pentru toată ţara, de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ar fi trebuit să le dea o şansă în plus tinerilor - încă studenţi, absolvenţi etc - să-şi găsească mai uşor o slujbă pe măsura calificării lor. Evident, participarea la eveniment a fost pe măsura organizării, adică de râsul curcilor. Nici doritorii de slujbe nu s-au înghesuit, dar nici ofertanţii şi parcă nici nu poţi să-i acuzi pe bieţii oameni: cine află de asemenea eveniment pus taman după o perioadă liberă destul de lungă, imediat după o mare sărbătoare? Mai nimeni, desigur. Nu-ţi trebuie nici măcar specializare în domeniul organizării de asemenea evenimente ca să deduci, pur şi simplu, că momentul e foarte prost ales. Desigur, alegerea nu le-a aparţinut reprezentanţilor ANOFM din teritoriu, dar, domnilor, chiar niciunuia nu v-a dat prin cap să le spuneţi deştepţilor de la Bucureşti că nu e bine să faci bursă pentru tineri când tinerii sunt la munte, la mare, la mânăstiri, la bunici sau pur şi simplu abia se trezesc după o săptămână de petreceri? Cui îi foloseşte că aţi organizat o chestie la care nu a venit aproape nimeni? Nici locurile de muncă vacante, aşa puţine cum sunt, nu se ocupă, nici şomajul nu scade, nici măcar la statistică nu dă bine că v-au venit câţiva agenţi economici şi o mână de solicitanţi de joburi. N-aţi făcut decât să mai bifaţi o acţiune şi să vă prefaceţi că munciţi. Pe banii noştri, bineînţeles.

Citit 999 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2013 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.