Nu mai spargeţi banii oraşului pe cafteli televizate!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vă rog să-mi iertaţi ignoranţa în materie de „showbiz”, însă simt nevoia să afirm, cu amărăciune, că actuala administraţie a oraşului Galaţi a devenit expertă în tocat bani publici pe nimicuri: spectacole la suprapreţ, dotări edilitare - cum ar fi celebrele beculeţe - cumplit de scumpe şi gale de arte marţiale în care iluştri anonimi îşi cară pumni în cap.

Evident, îmi doresc, ca tot gălăţeanul, ca de Sărbători oraşul să arate frumos, sclipitor. În acelaşi timp însă, nu pot să nu mă gândesc la ce costuri presupune această operaţiune. Nu de alta, dar mi se pare iresponsabilitate crasă să sari cu cheltuiala pentru beculeţe de la 100.000 de euro la o jumătate de milion de euro, în condiţiile în care, spre exemplu, oraşul e plin de gropi, iar Primăria nu are sediu.

În acelaşi timp, sunt consternat de faptul că primarul Marius Stan insistă, cu un entuziasm demn de o cauză mai bună, să organizeze la Galaţi tot felul de cafteli televizate. Chiar în momentul în care eu scriu aceste rânduri, edilul urbei noastre e plecat la Bucureşti (!) să ţină o conferinţă de presă despre o gală de K1 care va avea loc aici, la Galaţi.

S-ar putea să fiu etichetat de unii ca fiind îngust la minte, dar mă încăpăţânez că cred că gălăţenii nu l-au votat pe Marius Stan pentru ca domnia-sa să ne demonstreze cât de priceput este el - pe banii noştri, adunaţi din impozite şi taxe - în organizarea unor gale de box. Insist să iau în considerare faptul că locuitorii acestui oraş vor – în covârşitoarea lor majoritate – străzi mai bune (peste tot, nu doar în centru), trotuare practicabile (nu mizeria de acum), spaţii verzi întreţinute, şcoli moderne şi dotate, un sistem de furnizare a căldurii performant şi sigur.

Din păcate, după 15 luni de mandat, „guvernarea” domnului Marius Stan nu oferă mai nimic din toate acestea. Oricât m-aş strădui să caut, nu găsesc nici un proiect funcţional de acest gen gândit de actuala administraţie, ci doar finalizarea - cu chiu, cu vai! - a unor investiţii începute de Dumitru Nicolae, iar – în rest – multă cotcodăceală politică şi multe cheltuieli pe care numai cu îngăduinţă le pot numi doar controversate. Totul pare aranjat astfel încât să ia ochii publicului, după modelul chinezăriilor sclipicioase, dar în esenţă de proastă calitate.

Faptul că s-au spart sute de mii de euro pe gale de box, K1 şi alte asemenea nu compensează, bunăoară, faptul că jumătate dintre şcolile gălăţene nu au săli de sport corespunzătoare şi că la Galaţi nu există nicio pistă de atletism adecvată. Nu vreau să fiu virulent, dar aş atrage edililor noştri atenţia că boxul gălăţean, altădată un sport de mare tradiţie, se zbate în promiscuitate financiară în timp ce ei toacă banii pentru evenimente a căror singură finalitate e să dea bine zâmbetul primarului pe sticla televizoarelor. Circ! Şi Nicolae apărea la TV, dar pentru audienţe în direct cu cetăţenii, nu pentru izmeneli mondene.

Nu mai am dubii că, în general, afacerile publice de la Galaţi sunt de o aşa manieră proiectate încât să mimeze interesul general. Problema e că plătitorii de taxe s-au cam prins că sunt traşi pe sfoară şi tare îmi e că Marius Stan va trebui, în curând, să facă faţă unor mitinguri furtunoase. Lumea e nemulţumită, domnule primar!

Citit 1315 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2013 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.