Perdeaua de fum

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Mazăre anchetat, Mitică de la Ligă aşişderea, Duicu a făcut trafic de influenţă în biroul premierului, preţul benzinei a crescut. Suficient de multe motive pentru ca un consumator de media din România să stea lipit de ecranul televizorului. În toată această nebunie, ştirea că Rusia adună din ce în ce mai multe trupe la graniţa Ucrainei trece cumva neobservată.

Într-o ţară care timp de 25 de ani a învăţat să trăiască privind cu jind la perdeaua de fum aruncată de televiziuni, am uitat să privim ştirile ce ne pot afecta. De ce ne-ar interesa ceva ce se întâmplă pe alte meleaguri? Tocmai pentru că acele întâmplări ne pot da peste cap întreaga existenţă. Toate lucrurile pe care le avem, toată pseudolibertatea, mai ales toată pacea pot dispărea cât ai zice "Putin". Conform Asociated Press, mâine vom afla dacă pe teritoriul aliaţilor din sud-estul Europei vor apărea trupe NATO şi dacă Alianţa îşi va intensifica prezenţa în Marea Neagră. Cum cele mai importante contingente americane vor fi cazate la Constanţa şi în zona aeroportului Kogălniceanu, nu este greu de presupus care va fi prima ţintă a unei Rusii încolţite.

Eu sunt mult prea tânăr pentru a-mi aminti, însă bunicii mei mi-au povestit nişte întâmplări înfiorătoare cu "armatele sovietice pacificatoare" care au trecut pe aici. După ce am revenit de la Kiev, realitatea românească m-a pocnit fix în piept. Ucrainienii, aşa dezorganizaţi şi dezorientaţi cum sunt, au fost mult mai pregătiţi decât noi pentru invazia rusească. Este şi principalul motiv pentru care Ucraina nu a fost încă invadată. România, pe de altă parte, dacă ar fi pusă în faţa unei astfel de situaţii, ar fi prinsă complet nepregătită.

Jafurile din banul public, şmecherii, legile făcute pentru a fi încălcate, nesimţirea, îndobitocirea, plecarea din ţară a tinerilor de valoare şi, mai grav, nepăsarea celor care au rămas aici fac din această ţară un fruct perfect pârguit ce poate fi cules lesne. Celor care vin cu argumentele că suntem membri NATO şi membri ai Uniunii Europene le reamintesc de aceiaşi bunici pe care i-am evocat mai devreme şi care i-au aşteptat mai bine de cincizeci de ani pe americani. Puşi în faţa situaţiei de a alege între România şi orice altă opţiune avantajoasă pentru ei, americanii nu vor mai da nici măcar o ceapă degerată pe spaţiul dintre Mare, Dunăre şi Carpaţi.

Am ajuns în ceasul al treisprezecelea şi suntem cu pantalonii în vine, după cum declara Norica Nicolai, europarlamentarul care a spus că România poate susţine un război de fix opt ore. Lipsa infrastructurii, armata ce foloseşte bătrânul ARO pe post de echipament de ultimă generaţie, resemnarea populaţiei, toate sunt rezultatul direct al imbecilităţii politicienilor autohtoni de absolut toate culorile politice, ce s-au perindat la conducerea acestei ţări de 25 de ani încoace. Din păcate, partidele nu au înţeles că dinozaurii trebuie schimbaţi. Din păcate, noi, cetăţenii, nu am înţeles că noi suntem cei care îi putem forţa să se schimbe. Să dispară. Următoarele alegeri vor scoate în faţă aceleaşi discursuri prăfuite, aceleaşi feţe, puţin îmbătrânite şi aceleaşi tinere botoxate.

Cred, sincer, că această criză din Ucraina reprezintă cea mai mare încercare pentru statul român de la antonescianul "Soldaţi, vă ordon treceţi Prutul!" până în prezent. Dacă ai noştri nu vor înţelege acest lucru, se pot trezi în situaţia ca, în mai puţin de un cincinal, judeţele pe care le păstoresc să devină raioane ruseşti.
Apropo... ştiaţi că Pelinel a divorţat?

Citit 1103 ori Ultima modificare Duminică, 13 Aprilie 2014 12:51

5 comentarii

 • postat de Incoruptibilul Luni, 14 Aprilie 2014 18:38 5.13.178.*** Link la comentariu
  0
  3

  Sa mergem toti la vot,ca ne doare-n cot.Cum sa se schimbe ceva in tara asta,cand iese ponta cu declaratii de doi bani cu foamfa de firea,mare senator cu vechime ZERO in politica romaneasca,care pisa lacrimi de martir?Ce tot vine sa se planga ca il salta pe bisnitarul de pandele?Stie ponta ca ar basescu un milion de dosare.De unde informatia?Ce tot da interviuri de prost gust si raspunsuri de analfabet?Sa zica mersi daca-l apuca pastele acasa si nu pe la DNA,la extemporal cu banii din CHINA si ISRAEL dupa care a fost trimis de NASTASE.Si conturile de la tata SARBU trebuie verificate,ca acolo-i smecheria.Lasati declaratiile despre BASESCU,nu abateti atentia publica de la probleme reale,si nu mai intocsicati lumea cu minciuni de prost gust.Dupa ce pleca BASESCU ,o sa va plangeti inca 10 ani ca el e devina ca nu face-ti nimic pentru tara,dar pentru voi si neamurile voastre de analfabeti si puscariabili totul

  Raportează
 • postat de pepeman Luni, 14 Aprilie 2014 12:24 89.36.173.*** Link la comentariu
  1
  6

  Slab de tot. Editorial? Nici vorbă.

  Raportează
 • postat de David Luni, 14 Aprilie 2014 12:09 5.13.235.*** Link la comentariu
  0
  8

  Fara documentare la subiectul prezentat ! Armata Romaniei poate fi inlocuita de un ,,simplu ,, portavion NATO trimis de americani ! Cu puscoace si militari de infanterie , nu se nai poarta un razboi ! Mai importanta pentru tara este stoparea coruptiei ! Altfel, nu vom avea nici armata, nici sanatate, nici educatie,etc. De 24 de ani politicienii au tinut tara pe loc, pentru a nu exista un mecanism de distribuire corecta a banului public ! Dar in sfarsit . ...,, VIN AMERICANII ,,. Din acest moment , sigur va exista momentul ,,0,, , ireversibil pentru tara , dar nedorit pentru imbuibatii acestui sistem !

  Raportează
 • postat de Miruna Luni, 14 Aprilie 2014 10:28 188.25.231.*** Link la comentariu
  7
  3

  Felicitari doamnei Nicolai pentru atitudinea demonstrata, atat in declaratii, cat si in Parlamentul European!

  Raportează
 • postat de Popescu Luni, 14 Aprilie 2014 10:03 87.174.207.*** Link la comentariu
  4
  4

  Tinere, este inprudent sa faci panica, sa prezinti situatia unilateral si sa crezi ca daca Romania ar fi pregatita pentru un razboi mai lung de 8 ore, am putea fi ceva mai optimisti. Acest conflict este prea complex pentru a fi cuprins intr-un articol scris sub tensiune, ignorand propaganda oribila si de o parte si de alta a granitei de rasarit a Ucrainei. Desigur, intrarea armatei sovietice pe teritoriul Romaniei nu a fost o sarbatoare (sa nu uitam ca , din pacate, Romania a fost pana in 1944 de partea Germaniei fasciste) dupa cum si intrarea armatei romane in Basarabia a avut urmari oribile asupra populatiei locale. Iti dau un sfat : inainte sa te iei dupa primele aparenta si dupa amintiri subiective, documenteaza-te profesional. Nu de alta, dar o emisiune mizerabila la TV prosteste dar nu indoctrineaza!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.