Cod roşu de dosare penale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iar zăngănesc cătuşele prin administraţia publică gălăţeană. Clinchetul lor sinistru anunţă noi şi noi dosare penale cu autori bine cunoscuţi şi recunoscuţi, chiar dacă, după noua modă a justiţiei, anchetele se fac „in rem”. Adică fără ca opinia publică să afle numele făptuitorilor căci – deh! – transparenţa e un moft, iar prea multă transparenţă nu mai lasă loc, apoi, de-o negociere, de-o măslină, de-o aripă de maşină.

Dar ce? Corupţia s-a inventat în România? Neah! E pandemie cu rădăcini biblice, căci tot timpul omul a încercat să-şi scurteze căile către orice. Ceea ce ne face pe noi, românii, diferiţi de alţii, este aceea că am reuşit să instituţionalizăm şpaga, traficul de influenţă, şantajul. Le-am dat faţă modernă, schepsis, mercurial, de toate. Performăm. Suntem corporatişti în corupţie. Putem să ne dăm doctoratul în ea.

Uitaţi-vă cum merge treaba pe aici, prin republicuţa Galaţi. Câte posturi de şefi din administraţia publică au mai fost ocupate, în ultima vreme, prin concurs? Aud? Nici dacă am număra în spiritul eternului Pristanda, tot n-am putea aduna cât să fie de măcar degetele de la o singură mână. În rest, numiri interimare pe câţiva ani, pseudo-concursuri la care participă un singur candidat (şi acela cu răspunsurile primite pe e-mail cu două-trei zile înainte). Aşa se face că multe (prea multe) instituţii ale statului (deconcentrate sau doar subordonate autorităţii publice locale) au ajuns să fie „conduse” de cozi de topor cu carnet de partid. Nici măcar directorii de şcoli nu mai numesc prin concurs (deşi legea impune asta), pentru că aşa le e mai comod politrucilor să manevreze lucrurile. Cumplit…

Sunt tot mai puţini profesionişti în sistemul public. Este adevărat, lefurile sunt mizere, iar oamenii de valoare caută (şi găsesc) alternative. Însă nu numai de asta fug profesioniştii de administraţie. Fug mai ales din cauza indivizilor care ajung să-i conducă. Inşi fără scrupule, proptiţi acolo doar pentru că au minţit mai cu spor şi au împărţit, în ziua alegerilor, mai multe găleţi din plastic, mai multe beri, mai multe şepci. Inşi care, odată ajunşi în frunte, ies ca păduchi la înaintare, etalându-şi grotescul, incultura, nesimţirea. Inşi care la prima şedinţă cu noii subordonaţi (care au mai multă carte, dar şi mai multă moralitate decât ei) declamă expresii de genul „Aţi belit-o cu mine!” Şi tot aşa, până la senzaţia de vomă.

Iar zăngănesc cătuşele prin administraţie. Cică până la toamnă vom avea niscaiva surprize penale. Să dea Domnul! Însă arestarea şi (eventual) condamnarea câtorva lipitori din sistem nu extermină neamul lipitorilor. E nevoie de ceva mai mult. De limpezime în faţa urnelor. Iată! Vin, cu paşi repezi, alegerile prezidenţiale. Să nu uitaţi că aici, în teritoriu, fiecare candidat îşi are reprezentanţii şi că e musai să cântăriţi candidatul prin prisma oamenilor lui din teritoriu. Căci de două lucruri trebuie să ţineţi seama. Primul: cine se aseamănă se adună. Al doilea: un candidat care îşi asumă „tinichelele” din plan local (şi ştiţi foarte bine care sunt personajele sinistre din viaţa noastră, a tuturor), este, în fapt, complice la ticăloşiile cozilor de topor.

În rest, să vedem ce mai au de spus domnii procurori. Se-anunţă cod roşu de dosare penale.

 

P.S.: Dacă vreţi să mă întrebaţi pe cine ar trebui să votaţi, nu vă pot răspunde. În schimb vă pot sugera un lucru: merită mai multă încredere candidaţii care fac repede curăţenie (morală) în structurile politice care-i susţin, de sus şi până jos, până în cel mai neînsemnat cătun. Iar dacă transformă conceptul de curăţenie în cuvânt de ordine, totul devine perfect.

Citit 1943 ori Ultima modificare Miercuri, 06 August 2014 09:21

Mai multe din această categorie:

9 comentarii

 • postat de Spider-Man
  Vineri, 08 August 2014 12:12
  109.166.133.***
  Iaca se aud zornaituri de metale grele pe la CJG! Pai cu amenintarile facute de personajul de film Suliman zis Spider-Man sau pentru cumoscatori Bula unde credeti ca se putea ajunge! Faza e ca unii (de la Braila) intra pentru lucruri mari, iar Spidee Man pentru aproape un milion de euro facuti praf in mandatul de director si de presedinte! Conflictul ala de interese legat de raportul de audit de la spital retras din instanta chiar de cel care a produs prejudiciul nu-l ancheteaza nimeni? Amenda platita de CJ pentru ca nu a vandut apartamentele nu ar trebui recuparata tot de la Spider-Man?
  Cu ce sunt de vina galatenii care NU l-au votat pentru pagiba de un milion de euro produsa bugetului de catre aceasta canalie?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ce bine
  Miercuri, 06 August 2014 20:23
  5.13.161.***
  ce bine ca a venit sefu din concediu. era un plictis pe aici...da sa vezi de-acum lupta si lupta....
  0
  6
  Raportează
 • postat de ionica
  Miercuri, 06 August 2014 20:17
  5.13.157.***
  multi spun ca in spatele acestui zvon este hamza, ca el e tatal conspiratiei si a traficului de influenta , care nu iarta nimic, si ca a bagat mana pana la fund, altii zic ca ar fi sacrificat Coca de la personal pentru angajarile efectuate , el gestionand angajarile din tot ce pastoreste bacalbasa, ( spitale, protectia copilului, unii zic ca navadaru ca a murit un om aruncat dintro groapa de pe carosabil, chiar si grigore ar fi in carti cu cateva dosare de audit false , dar sunt doar zvonuri la colt de strada, poate chiar rautati individuale, nu le luati in seama
  0
  4
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 06 August 2014 19:29
  5.13.195.***
  ai mai,d-le costel chiar nu ne spui cu cine sa votam? la alte alegeri stiai cu cine e bine.
  3
  2
  Raportează
 • postat de pam
  Miercuri, 06 August 2014 18:47
  5.13.175.***
  Mai, nu mai condamnati si nu mai araati cu degetul. A venit icoana de la Adam, nu ati dat nimic, ati pierdut oamenii care sunt interesati de aceste aspecte. Va lucreaza rau mania persecutiei si calomnia...
  2
  4
  Raportează
 • postat de living
  Miercuri, 06 August 2014 12:46
  81.180.26.***
  oameni buni trebuie facut curatenie in GALATI ,acesti corupti care conduc orasul si judetu adica PARTIDUL PSD nu au facut nimic de peste 20 de ani pentru noi decit jaf si distrugere.Intrebati pe cei care au fost in alte zone din tara , in ARDEAL sau PLOIESTI sau BRASOV sau IASI si vedeti cum sau dezvoltat industria si infrastructura acolo si cum sunt zone cu somaj zero nu mai votati LICHELELE tragetii de mineca pe parintii vostri pe prietenii vostri si punetii sa nu mai voteze cu lichelele,gindiitiva la urmasii vostri pentru ca daca vor ramane in zona asta vor avea de suferit
  0
  9
  Raportează
 • postat de procurorul
  Miercuri, 06 August 2014 11:49
  5.13.210.***
  ce mai stiti de dosarele inculpatului boldea?
  sa-u prescris? rahat!
  0
  13
  Raportează
 • postat de Parazitismul bugetar dus la apogeu prin relații mafiote, atentat la siguranța statului.
  Miercuri, 06 August 2014 11:48
  92.86.88.***
  Nu s-o inventat corupția la noi, dar la noi se dă masteratul, te perfecționezi, devii profesionist cu înaltă calificare. Este clar, în administrație, la bugetari s-au creat clici, familii ce în viața normală sunt muritori de foame, doar în administrație supraviețuiesc prin parazitism, căpușe a societății ce sug până își omoară gazda prin insuficiență....acum trebuie să ne curățăm, au creat un stat fals democratic pentru a lor existență cu acțiuni ce atentează după 24 de ani la siguranța statului, pur și simplu la dizolvarea României.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Alicante
  Miercuri, 06 August 2014 07:56
  5.13.156.***
  Sa vedem ce avem la capitolul functionari corupti pusi sau mentinuti de PSD: un fost prefect proprit la casuta cu zabrele, un presedinte CJG care face risipa de abuz in functie si plangeri penale, un deputat care a ciripit la Secu, un sef care baga mina pana la cot in bugetul CJ, un se***care face pe banda rulanta rapoarte de audit mincinoase, un alt se***care a fost amestecat in concursul aranjarii unei sotioare si unei fiice tot in CJG, si lista poate sa comtinue.
  1
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.