Euro-maneaua

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Să vadă toată Europa că ştim să ne promovăm „chestiile”. Ieşim în lume – nu  cu Dracula, nu cu munţişorii noştri frumoşi, nu cu olimpicii prea inteligenţi pentru ţara aceasta – ci cu euro-ciudăţeniile care apar la televizor şi ne vorbesc „maneleasca”.

Presa austriaca a dat tonul, scriind despre „ciudaţii” aspiranţi la Parlamentul European: suntem nominalizaţi cu un pitoresc crescător de oi, care are probleme cu legea. Mai avem  o „Paris Hilton a României”. Ei au zis, nu noi. Povestea carpatină e continuată de  publicaţia Time.

Domnul cu oile „made in Romania”  (care poate fi simbolul ciobănaşului mioritic!!!) e  inclus în lista „celor mai ciudaţi euro-candidaţi”, alături de un astronaut ceh, un pilot finlandez şi un karatist bulgar.  (Hop! Tăiaţi! Putem să facem repede un clip pentru promovarea turismului românesc la nivel mondial. Sau nu putem?)

Nu trebuie să ne lăsăm intimidaţi! După ce am arătat Europei că avem ţigani, criminali, violatori şi cerşetori „de marcă”, să le arătam şi ce este Maneaua. Să ştie tot continentul că duşmanii nu poa’ să ne doboare.

Frate, să se ştie că românul e fan Vijelie şi Minune şi atât de  fun când e vorba de o petrecere cu prietenii din cartierul european. Cum, n-au auzit încă fraţii noştri din Europarlament de Maneaua românească?

Gata cu discuţiile plictisitoare din Parlamentul Europei despre schimbarea climatică, despre regulile bancare, criza mondială, legea imigraţiei. Vin fetiţele tunate din ţara în care „piţipoanca” nu e o licenţă poetică.  Din ţara în care  „cocalar” poate fi şi o funcţie de conducere.

Nu călcaţi pe spaţiul verde pentru că oricum nu avem spaţiu verde! Şi ce mai aveam e proprietate particulară. Vedeţi ce se întâmplă pe malul Dunării. Ne dăm ecologişti, vrem să ţinem discursuri cu mesaj, dar din gură ne iese o manea ambiţioasă, iar ambiţia ei e să devină o EURO-MANEA.

Nu vă mai chinuiţi, doamnă Udrea, să promovaţi turismul românesc cu Nadia, Ilie Năstase şi Hagi pe Champs-Elysees!  Era mai fascinantă o campanie internaţională în care să promovăm obiceiurile noastre barbare, tradiţiile noastre unice, să inventăm ceva legende cu vampirul-şef Dracula. 

Cu o  manea pe fundalul muzical, o manea care să spună totul despre viaţa noastră de popor cu capitala la Budapesta, cum cred mai toţi cei care au auzit de România.

Europa află zilele acestea de noi şi altfel. Avem candidaţi care duc spiritul pestriţo-manelist al României dincolo de graniţele manelizate ale ţărişoarei noastre. Nici nu ştim: e cazul să mulţumim cuiva?!

Iubim România! Atât de mult încât ne doare să fim numiţi „ciudaţi”, „ţigani” sau „ţară de frustraţi”. Ei ne consideră „outlet”, noi vrem să arătăm ca o colecţie haute-couture, călcând semeţi pe Champs-Elysees, dar ni se tot desface tivul, ni se tot rup pantalonii în fund de ni se vede maneaua  cu ambiţii de hip-hop, maneaua care este şi vrea cu orice preţ să ajungă Euro-Manea. Şi dacă vrea, poate!

Mama lor de europeni, le arătăm noi cum se pune problema! 

Citit 1008 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.