În rest, suntem bine

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Te trezeşti dimineaţa şi ţi-ai dori să fie totul altfel: să te uiţi pe geam şi oraşul să arate a oraş, ţara să arate a ţară.  Europa trece duios mai departe, în timp ce, dramatic, România bate pasul pe loc, fără pic de talent.

Ratăm milioane de euro pentru proiecte şi investiţii ce sunt respinse,  pentru că unii – tot dintre noi - nu sunt în stare să fie corecţi dacă nu îşi iau dreptul, pentru că şpăgile au devenit obicei naţional, ca porcul de

Crăciun, ca mielul de Paşti, ca beţia femeilor de 8 Martie.

Aflăm că iar se schimbă Codul fiscal, spre disperarea contabililor din toată România, spre disperarea oamenilor de afaceri pe care, evident, nu-i aşteaptă nici stabilitatea economică şi în nici un caz vreo scutire de impozite sau vreo facilitate fiscală.

Se schimbă şi Codul Rutier, că s-a stabilit la nivel de conducere românească următorul aspect: nu, nu mai e bun Codul Rutier, gata cu punctele sancţiune, inventăm alte legi. Învăţământul e în aceeaşi situaţie, se schimbă sistemul de la an la an, din rău în mai rău. Legislaţia are o viteză de schimbare ameţitoare, nimeni nu respectă legea, oricum mâine va fi alta!

Suntem săraci, râioşi, dar cu coada pe sus: nu importăm modele de succes de afară pentru nici un domeniu. Nu, noi inventăm propriile noastre modele, proaste desigur, pe care le schimbăm an de an cu altele şi mai proaste.

Lehamite e ceea ce simţim. Sistemul sanitar  a devenit mijloc de ucidere a populaţiei. Pentru germenul ucigaş din Spitalul Judeţean Galaţi nu avem decât  vorbe de bine din partea medicilor: e un germen aproape... normal, aflăm cu stupoare de la ştiri. Iar oamenii aceia oricum mureau, că erau bolnavi, nu?

Nu, sigur că nu din cauza mizeriei din spital, din cauza lipsurilor, a procedurilor de dezinfecţie care nu se pot aplica pentru că nu sunt bani, nici din cauza lipsei de personal care şi-a luat lumea în cap prin alte ţări mai civilizate şi nici din cauza lipsei de răspundere.

Nu ştim din cauza cui. Credem că toate acestea se întâmplă pur şi simplu, fără să fie cineva vinovat şi, aşa cum suntem obişnuiţi, nu va răspunde nimeni.

În rest, suntem bine.

Citit 1159 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.