Absolvenţi specializaţi în Portugalia în protecţia mediului

Absolvenţi specializaţi în Portugalia în protecţia mediului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Energia durabilă şi protecţia mediului  au fost domeniile aprofundate în Portugalia, în perioada mai-octombrie 2010, de un număr de 15 absolvenţi din specializările Ingineria şi protecţia mediului în industrie şi Sisteme şi echipamente termice de la Facultatea de Mecanică, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. 

Specializarea s-a desfăşurat în cadrul  proiectului Leonardo da Vinci „Pregătire inginerească pentru dezvoltare durabilă”, finanţat cu sprijinul Comunităţii Europene prin Programul Comunitar de învăţare pe tot parcursul vieţii. 

Obiectivul general al proiectului a fost de a îmbunătăţi şi a ridica nivelul abilităţilor practice şi competenţelor în domeniul energiei durabile şi protecţiei mediului.

Cei 15 participanţi - Marian Grama, Andrei Gabriela, Breazu Lăcrămioara, Creţu Marius, Denisov Claudia, Ene Ovidiu-Cristian, Fuică Valentin-Claudiu, Man Adrian-Eusebio, Mihai Cristina, Milică Constantin, Munteanu Sorin-Aurelian, Pometcu Elena-Aurelia, Postelnicu Liliana, Purdel Răzvan-Mihai şi Raţă George-Iulian - au făcut stagiu  în mai multe companii din Portugalia (Martifer Solar, Martifer Energy Systems, Martifer Construction, Martifer Renewables) ale grupului de firme MARTIFER, unde au desfăşurat, timp de 12 săptămâni, activităţi de proiectare, fabricare, instalare şi exploatare a instalaţiilor cu panouri fotovoltaice şi a instalaţiilor cu turbine eoliene, activităţi de control al poluării aerului şi a apei şi de gestiune a deşeurilor. 

Certificarea şi recunoaşterea experienţei profesionale la nivel european a fost făcută prin acordarea unui document Europass Mobility.

Atestarea nivelului de cunoştinţe de limba portugheză s-a făcut prin acordarea unui certificat de limbă portugheza din partea Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi a unui certificat din partea Şcolii Fun Languages din Vişeu, Portugalia.

Proiectul a fost coordonat de conf.dr.ing. Ion V. Ion şi asistent drd.ing. Spiru Paraschiv, de la Catedra de Sisteme Termice şi Ingineria Mediului a Facultăţii de Mecanică.

Rămâne de văzut dacă participanţii la acest proiect vor avea posibilitatea să folosească în România informaţiile dobândite pe parcursul bursei.

Citit 2231 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.