Sex, milionari, fete de lux şi copii nelegitimi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce poate distrage atenţia unui popor rupt de griji, rămas pe drumuri şi înspăimântat de o iarnă care se anunţă sub nivelul suportabil de ger decât un subiect terifiant cu toate ingredientele unui scandal de succes?

Când ţi se serveşte un serial cu milionari, sex şi târfe de lux, parcă mai laşi la o parte gândurile că ţara se duce naibii (nici  măcar de unde a venit!), că tot mai multe combinate se închid, că doar în Galaţi s-au închis peste 5.000 de firme anul acesta.

Cineva acolo sus ştie ce ne place. Şi ne dă să avem. Şi, sincer, decât nişte ştiri cu economia în faliment, cu gerurile care vor veni şi care ne vor face să nu ştim de unde vom mai plăţi căldura sau gazele, mai bine să rupem telecomanda făcând audienţă la emisiunile despre cum fac sex nişte milionari cu nişte fete distractive cu genţi Louis Vuitton şi lenjerie Victoria’s Secret (n-a dovedit nimeni deocamdată că e ceva adevărat în toata povestea aceasta).

Ca bonus avem şi nişte poveşti trăsnet despre nu-ştiu-ce fiică a poetului Adrian Păunescu, aşa că, sorry, azi nu avem timp să înjurăm Guvernul.

Ne recunoaştem, mai cu jenă, mai pe faţă în tot acest spectacol de prost gust. Devorăm ştirile de doi bani, doar pentru că le preferăm celor despre sfârşitul României pe pământ.

Concedierile se ţin în lanţ, oamenii rămân pe drumuri, nu mai ţine nimeni socoteala şomerilor, spitalele sunt gata să îşi declare falimentul, nu mai ştim pe unde să scoatem cămaşa, căci nici cămaşă nu mai avem.

În pauzele de publicitate de la emisiunile amintite ne iau iar grijile: ratele la bănci, întreţinerea, locul de muncă pierdut, bine, bine, dacă ne îmbolnăvim şi la spital e închis unde ne ducem? Ne tratăm cu bioenergie şi ceaiuri de coada calului sau aşteptăm să vedem cum ne-o fi norocul?

Şi-atunci, normal că ni se dau seriale cu scandaluri şi subiecte picante, ca măcar ceva să ni se dea, că de luat tot ni ia. Şi, din când în când, se mai dezbate cate o temă considerată în Parlament de importanţă majoră, cum ar fi intrarea în legalitate a vrăjitoarelor sau dacă atunci când murim ne donăm sau nu ne donăm organele.

Normal că ne prinde valul şi participăm la discuţii iniţiate cu vecinii şi prietenii, mai sunăm şi la emisiunile de la radio: donăm, normal că donăm, că ne declarăm donatori, că ne interesează să îi salvăm pe alţii, că de murit oricum murim, dar nouă ce ne iese la tranzacţia asta?

Citit 2719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.