Bun venit în jungla Galaţi!

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Bălării înalte de jumătate de metru. Asta pot vedea gălăţenii prin mai toate cartierele oraşului, deşi acestea ar fi trebuit tăiate de câteva săptămâni. Sigur, s-a intervenit, pe alocuri, în zonele centrale şi în cele mai vizibile, cum ar fi strada Brăilei ori strada Domnească, însă în restul cartierelor nu s-a trecut nici măcar cu o coasă tradiţională, darămite cu una mecanică.

O colegă chiar îmi spunea că, în zona Treistar, iarba a crescut într-atât de mare încât angajaţii Gospodărire Urbană, care au venit într-un final să tundă spaţiul verde, au scos din boscheţi un arici mort de ceva timp şi uscat de-a binelea, pe care ulterior l-au aruncat în mijlocul trotuarului, pe unde treceau părinţi cu copii, dar şi bătrâni. Pentru că, nu-i aşa, "strânsul" ariciului nu era în atribuţia respectivilor angajaţi.

Pe adresa redacţiei curg, de zile bune, sesizările privind bălăriile din oraş, mai ales din cauza vietăţilor care se ascund prin ele. De la arici la şobolani, şerpi sau căpuşe, toate i-au exasperat pe oameni, care ne spun că s-au săturat să trăiască în oraş ca în junglă.

De altfel, o mică dovadă a junglei din oraş am găsit-o chiar eu, joia trecută, în zona Maşniţă. Un loc de joacă, care ar trebui să îi primească pe cei mici din cartier, era într-atât de năpădit de buruieni încât nici nu se mai vedeau prea bine balansoarele şi leagănele. În condiţiile astea, cum să îţi trimiţi copilul la joacă în parc? Cine îţi poate asigura ţie, ca părinte, că nu va fi muşcat de vreun câine care se ascunde în iarba înaltă, de un şarpe ori, mai rău, că nu va cădea în vreo groapă pe care nici nu o vede.

Situaţia buruienilor este într-atât de urâtă încât ideea fostului primar, Marius Stan, cu plăcuţa "Bun venit în noul Galaţi!", de la intrarea în oraş, ar trebui preluată şi uşor adaptată. "Bun venit în jungla Galaţi!", ăsta ar trebui să fie acum mesajul de întâmpinare. În condiţiile astea, nici nu ne mai mirăm că noul parc acvatic al urbei va purta numele de "Jungle Splash". Ne mai lipsesc nişte liane şi avem şi Aventura Parc. Domnule primar, nu-i aşa că e o idee bună?

Citit 3907 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2017 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.