Bun venit în jungla Galaţi!

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Bălării înalte de jumătate de metru. Asta pot vedea gălăţenii prin mai toate cartierele oraşului, deşi acestea ar fi trebuit tăiate de câteva săptămâni. Sigur, s-a intervenit, pe alocuri, în zonele centrale şi în cele mai vizibile, cum ar fi strada Brăilei ori strada Domnească, însă în restul cartierelor nu s-a trecut nici măcar cu o coasă tradiţională, darămite cu una mecanică.

O colegă chiar îmi spunea că, în zona Treistar, iarba a crescut într-atât de mare încât angajaţii Gospodărire Urbană, care au venit într-un final să tundă spaţiul verde, au scos din boscheţi un arici mort de ceva timp şi uscat de-a binelea, pe care ulterior l-au aruncat în mijlocul trotuarului, pe unde treceau părinţi cu copii, dar şi bătrâni. Pentru că, nu-i aşa, "strânsul" ariciului nu era în atribuţia respectivilor angajaţi.

Pe adresa redacţiei curg, de zile bune, sesizările privind bălăriile din oraş, mai ales din cauza vietăţilor care se ascund prin ele. De la arici la şobolani, şerpi sau căpuşe, toate i-au exasperat pe oameni, care ne spun că s-au săturat să trăiască în oraş ca în junglă.

De altfel, o mică dovadă a junglei din oraş am găsit-o chiar eu, joia trecută, în zona Maşniţă. Un loc de joacă, care ar trebui să îi primească pe cei mici din cartier, era într-atât de năpădit de buruieni încât nici nu se mai vedeau prea bine balansoarele şi leagănele. În condiţiile astea, cum să îţi trimiţi copilul la joacă în parc? Cine îţi poate asigura ţie, ca părinte, că nu va fi muşcat de vreun câine care se ascunde în iarba înaltă, de un şarpe ori, mai rău, că nu va cădea în vreo groapă pe care nici nu o vede.

Situaţia buruienilor este într-atât de urâtă încât ideea fostului primar, Marius Stan, cu plăcuţa "Bun venit în noul Galaţi!", de la intrarea în oraş, ar trebui preluată şi uşor adaptată. "Bun venit în jungla Galaţi!", ăsta ar trebui să fie acum mesajul de întâmpinare. În condiţiile astea, nici nu ne mai mirăm că noul parc acvatic al urbei va purta numele de "Jungle Splash". Ne mai lipsesc nişte liane şi avem şi Aventura Parc. Domnule primar, nu-i aşa că e o idee bună?

Citit 3824 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2017 16:20

5 comentarii

 • postat de George
  Miercuri, 24 Mai 2017 04:55
  Poate mai tunde si copacii care tin umbra trotuarului. Daca esti putin mai inalt de 170 cm , dai cu capul in crengi. Deci trebuie sa mergi aplect. Dar cum primarul se plimba doar cu masina.......de unde sa stie ca mai sunt si persoane inalte. Luati in consideratie si acest mesaj. Multumesc.
  0
  3
  Raportează
 • postat de ELLA
  Marți, 23 Mai 2017 16:11
  Poate ii scoateti pe cei ce le platiti ajutoare sociale ca sa faca ceva pentru acesti bani.Sa stai cu burta la soare si sa incasezi bani nu cred ca e normal.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Ariciul este un binefăcător pentru acel spațiu unde trăiește.
  Marți, 23 Mai 2017 11:47
  Bun articolul, mai puțin referitor la arici. Ariciul se hrănește cu insecte, inclusiv cu căpușele noastre urbane, papă șoricei și pui lor din vizuină, șerpi broaște. Bunicul îmi spunea să nu mă ating de arici, pentru că sunt bune pentru agricultură, mâncând într-o noapte 200 gr. de larve, gândaci, insecte dăunătoare.. Interesant, aricii suferă ca oamenii, de cancer, boli a ficatului, afecțiuni cardiovasculare. Prezența ariciului, ne arată, că acea zonă este sănătoasă, ariciul fiind sensibil la pesticide, insecticide, murind. Ariciul ne arată sănătatea pământului, prezența lui confirmând că acea zonă nu este poluată.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 23 Mai 2017 06:49
  Cu ceva timp in urma domnul Ardean, uns proaspat director la Gospodarire Urbana ,ne ameninta ca daca nu ne platim darile ne ia locul concesionat .Ca in primul rand avem ”si obligatii” nu numai drepturi . Ma intreb : Gospodarire Urbana are vreo obligatie ? in afara de a ciunti copacii ? ”Gospodarul ” nostru Primar si-a pus in functie la Gospodarire Urbana ”gospodarul ” de prieten. Ha Ha Ha .... vai de noi .
  1
  12
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 23 Mai 2017 00:22
  Stati sa vedeti prin cimitire, unde platim destui bani anual. Nu zic sa-mi taie iarba de pe mormant, dar macar pe alei, macar printre morminte, ca nu se mai vad nici crucile din cauza ierbii care a depasit 1 metru. Sau macar sa indeparteze crengile cazute. Nicio problema, cei care ar fi trebuit sa faca asta dormeau pe banci la soare joia trecuta in cimitirul Stefan cel Mare.
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.