Unde se duc luminile din parcuri, când se duc

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Săptămâna aceasta, am fost contactat din nou pentru a mi se spune că iluminatul în Grădina Publică nu funcţionează. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, cam la fiecare şase luni ajunge câte un gălăţean la mine pentru a-mi spune că becurile din cel mai mare parc al oraşului ba s-au ars, ba nu se aprind, ba nu mai merg de săptămâni bune. Prima mea vizită în interes de serviciu în Grădina Publică a fost în decembrie 2014, când o doamnă mă anunţase că băncile alea noi erau cam rupte din pavaj, coşurile de gunoi vandalizate, iar becurile din jumătate de Grădină nici măcar nu se mai aprindeau. Era decembrie şi, cu toate astea, oamenii voiau să poată ieşi seara la o plimbare într-un parc liniştit.

Am sunat atunci la Primărie şi am cerut lămuriri. Mi s-a spus că din cauza apei de ploaie care s-a infiltrat în panourile electrice ale stâlpilor de iluminat, aceştia nu mai funcţionau, dar că problema se va remedia. Am acceptat situaţia, deşi m-am întrebat mereu cum de a reuşit apa să ardă circuitele. Adică, nu au fost izolate?

Numai că placa asta, cu apa infiltrată, pare a fi pe buzele fiecărei administraţii, pentru că acelaşi răspuns l-am primit şi în toamna anului 2016. Şi mai spune lumea că un pic de apă nu a omorât pe nimeni... Poate că nu, dar arde becurile în neştire.

De data asta, însă, nu mi s-a mai plâns nimeni că nu merg cinci becuri în grădină. Nu! De data asta nu se mai aprinde niciun bec, aşa că gălăţenii care se încumetă să iasă noaptea prin Grădina Publică au parte de orbecăit pe gratis. Că aşa e frumos în Galaţi! Şi, dacă ne gândim că situaţia persistă de câteva luni bune, ne întrebăm şi noi când se va rezolva. Nu de alta, dar Primăria ne-a anunţat că situaţia a fost transmisă constructorului, care va interveni pentru remediere. Când? Că s-ar putea ca actualii copii din Grădina Publică să aibă copii la rândul lor până se va remedia situaţia.

Deci, ce voiam să vă întreb. Voi ştiţi unde se duc luminile din Grădina Publică, atunci când se duc? Că odată decise să plece, par să nu se mai întoarcă nici în ruptul capului...

Citit 1592 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2017 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.