Uite tele-munca, nu e tele-munca!

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
5 comentarii

Miercuri, guvernul Tudose a dat o ordonanţă prin care a introdus în nomenclatorul de meserii activitatea de tele-muncă. Conform actului normativ, asta înseamnă că "pentru angajator, se vor reduce costurile cu închirierea spaţiilor, utilităţile, consumul de carburant şi parcul auto. În ceea ce-l priveşte pe salariat, acesta va elimina consumul de bani şi de timp cu deplasarea de la şi până la sediul angajatorului, va avea libertatea alegerii locului de muncă şi valorificării timpului de lucru, optimizându-şi, astfel, raportul între viaţa profesională şi cea personală".
Eh, şi de aici a ieşit o întreagă tevatură, pentru că toţi patronii de studiouri de videochat au crezut că se legalizează, astfel, activitatea pe care o desfăşoară şi că domnişoarele pe care le angajează vor putea fi înregimentate măcar cu denumirea de "tele-muncitoare". Numai că... surpriză! La câteva ore după ce guvernul a anunţat introducerea activităţii în nomenclator şi cei cu videochatul (pentru cei care nu ştiu, asta înseamnă că nişte domnişoare sau nişte băieţi se dezbracă în faţa calculatorului şi vorbesc cu dumneavoastră, iar dumneavoastră plătiţi pentru asta) îşi frecau mâinile de bucurie, a ieşit Olguţa Vasilescu la televiziuni şi le-a dat cu tastaturile peste degete. Deh, comparaţia mi se pare potrivită! „Îmi pare rău ca stric distracţia multora, dar prin tele-muncă nu se reglementează videochatul, care rămâne tot în afara legii", a anunţat ministrul muncii.
Păi cum, doamna ministru, să fie în afara legii? Că numai eu m-am săturat de câte anunţuri cu "singurul studio de videochat complet legal" am văzut în ultimii doi ani. Cum să fie în afara legii? Adică fetele alea nu sunt angajate ca videochatiste? Dar ca ce? Prestatoare de servicii? Agenţi de vânzări? Contabili? Secretare? Ceva miroase ciudat aici. Pentru că dacă activitatea de videochat este ilegală, cum de nu se sesizează nimeni în privinţa anunţurilor care laudă "singurele studiouri de videchat LEGALE"? Întreb pentru un prieten...        

Citit 1065 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2017 21:12

5 comentarii

 • postat de gorenje Sâmbătă, 12 August 2017 19:58 Link la comentariu
  1
  1

  Daca se pun pe controale serioase, falimenteaza Galatiul, caci nu e un secret pentru nimeni ca Galatiu-i fruntea la videochat. Asa ca ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se intample !

  Raportează
 • postat de eu Sâmbătă, 12 August 2017 13:39 Link la comentariu
  0
  0

  Da' ce, statul s-a sesizat vreodată cu ălea cotorul de facturi de la intrarea în București sau cu anunțurile de escorte la 200 lei ora?

  Raportează
 • postat de TELEMESTECAT POSMAGI, TELEzSPALATOE PE DINTI, TELEOLGUTE SI PANARAME CU FITE! Sâmbătă, 12 August 2017 10:31 Link la comentariu
  0
  4

  Deci sa extindem conceptul, poate fi tele maturator care actioneaza o teletarna, maturand strazile, daca i se da si un GPS, mai ales ca pe borduri sau desenat acele sageti, magraonul bortofan de la Ecosal sau de la ADT, poate sta linistit la umbra prin cimitir, sau prin parcuri, apasand pe butoane!

  Ca si asa, asta fac, n-au butoane dar treaba tot nu merge, orasul este impanzit de gunoaie, cimitirile la fel....

  Apropo, in echipa ADT-ului de la Eternitatea, este unul cu burta de zici ca-i in luna a opta, cam o suta cincizeci de chile, nebarbierit cu figura de mucalit, de sperie lumea, chipurile un fel de sefulet, ca nu avea un cui sa-l bata la o grebla, la solicitarea staruitoare a unei muncitoare, SIC!,tot de la ADT!

  Ce ne mai batem joc de munca si de paine pe care o vedem aruncata peste tot!

  Pedeapsa va fi pe masura, ca Dumnezeu nu bate cu parul!

  Raportează
 • postat de Ma gandeam daca ... Sâmbătă, 12 August 2017 09:18 Link la comentariu
  0
  5

  Da' pentru TELE-STRUNGARI sau TELE-AGRICULTORI se gasesc locuri de munca ?!
  ...tot pentr-un prieten intreb ... si eu !

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 12 August 2017 01:57 Link la comentariu
  1
  3

  Tehnic vorb. nu e treaba statului din ce faci tu in casa ta, propietate privata! Daca el (statul DE GEABA) nu a vrut
  sa creeze economie si locuri de munca in 27 de ani, sa trezit acum sa mai suga ceva bani de pe munca altora... nefacand NIMIC (ca de oricei). E ca si cum ma duc eu la un parlamentar si-i pun taxa pe spaga sau prostiele debitate public... daca zic minciuni deja ne imbogatim! PS: nu am nici o tangenta cu domeniul... dar cei care lucreaza de acasa ptr un ban...
  ca e chat, proiecte it, electronice etc bravo lor!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.