Pensia paramilitară a lu' Grigore Ureche

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Comemorăm anul de foc 1917, da' pentru că ţara nu-i apărată de pensionari, şi pensiile militare vor fi plafonate, indiferent de merite. Ciuruiţi în Kandahar ori furieri de Caracal, pensionarii militari vor fi mai egali. Cum nu se ştie ce va urma, se iese la pensie pe capete!

Păi, fără doctorat model Ponta sau certificat fals de revoluţionar, chiar şi cronicarul Grigore Ureche, care a fost şi vel spătar - recte comandant suprem al Armatei lui Vasile Lupu - i-ar fi cerut acum lui Vodă să-l scoată la pensie! Ar fi meritat cronicarul cu aşa operă şi "pensie nesimţită", mai mare decât simbria sa militară, cum permite acum legea?

În contradicţie cu luptele comemorate, temându-se nu de duşman, ci de mizeriile care-ar mai putea fi aduse de pensionări viitoare, multe cadre, chiar şefi din Armată, Poliţie, Jandarmerie sau SRI, i-au cerut preşedintelui ţării să le aprobe pensionarea. Numai săptămâna trecută "s-au cerut" 700 de poliţişti! Punem alţii în loc, avem specialişti, zice Guvernul. Păi, putem "rezolva" şi prin "fabricile de diplome"...

Dar, deşi se tot consultă cu sindicatele (militarii nu au dreptul la sindicalizare sau greve), Guvernul n-are sfătuitori buni, cum au mai fost în istorie. Apropo de sfaturi bune şi de Marele Război, cu tristeţe am găsit menţiunea că ideea de a le promite pământ românilor, numai să meargă pe front, nici măcar nu s-ar fi datorat guvernării noastre, ci s-a făcut... "la impulsul misiunii [Militare] franceze", în ideea că fiii de ţăran nu vor lupta pentru pământul boierilor, ci pentru al lor! Pentru conformitate, puteţi accesa lucrarea "La Roumanie en guerre et la mission militaire Italienne (1916-1918)", publicată de dr. Jean-Noël Grandhomme.

Acum, nu un general, ci o ordonanță (de urgenţă) modifică socoteala pensiilor militarilor, poliţiştilor, jandarmilor, parlamentarilor, celor din diplomaţie şi aviaţie. Numai duduelnicii magistraţi nu vor fi afectaţi...

Păi, sigur, dacă într-o bună zi vor ajunge la putere extratereştrii, numai alienii vor avea dreptul la pensii... extra!

Citit 1513 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2017 17:51

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de nu-mi place articolul
  Sâmbătă, 05 August 2017 12:55
  d-le cilinca dute citeva ore in parcul pensionarilor din tiglina 1. ai sa vezi pensionari galateni vai de capul lor cu ani multi lucrati in combinat, iug, icmrsg, cristea nicolae, ......... ai sa mai vezi citiva ce ii trateaza pe ceilalti de sus, fosti militieni si a.p.v-isti. dute acolo d-le cilinca si ai sa vezi adevarul. ai sa vezi minciuna care a dat pensie pentru unii ca o muma si pentru altii ca o ciuma. daca te duci zilnic acolo, citeva ore pe zi vei putea scrie si romane pe teme sociale traite . vei realiza si de ce in romania sint atit de multi generali si colonei de politie .
  2
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.