Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
4 comentarii

Se anunţă proteste, iar odată cu ele se reaprind, în sfera virtuală, discuţiile despre (in)utilitatea ieşitului în stradă. Constat că, pe zi ce trece, îmi scade toleranţă faţă de oamenii cu care sunt de-o vârstă şi care se bat cu pumnul în piept că pe ei nu-i interesează nici politica, nici anticorupţia, nici guvernarea ţării ăsteia, nici protestele şi nici măcar votul. Şi nu îmi mai convine deloc să fiu de-o generaţie cu oameni care chiar nu reuşesc să înţeleagă că o Justiţie slabă – pentru că, în principal, în favoarea independenţei ei se va protesta, zilele astea – îmbolnăveşte toate celelalte sisteme.
E la mintea cocoşului că într-un stat cu o justiţie aservită politic, tu, politruc guvernant fiind, poţi face mai mult rău (dacă eşti în tabăra potrivită) şi poţi fura mai mult din banul public. Şi poţi fura inclusiv din sistemele care ne sunt vitale, cum ar fi cel sanitar. Poate că pe toţi aceia pe care nu-i interesează deloc potenţiala înmuiere a puterii Justiţiei, i-ar impresiona mai mult o seamă de argumente care ţin de Sănătatea românească, cea atât de coruptă şi de şubredă.
Să nu uităm că morţile de la Colectiv n-au fost cauzate de foc, ci de corupţie. Unor oameni li s-a permis, atunci, să nu-şi facă treaba şi asta a dus la moartea multor tineri. Să ne amintim că am avut cazuri de medici celebri care, chiar sub ochii celor care ar fi trebuit să le monitorizeze activitatea profesională, făceau experimente ilegale pe copii. Şi acolo tot despre corupţie fusese vorba. Să le păstrăm o amintire vie, de pe vremea când erau în funcţii, Securenilor care le umpluseră pe alde „Vrăbi” de bijuterii cumpărate din bani publici, care ar fi putut fi folosiţi în interesul bolnavilor. Să înţelegem odată că atât penuria de resurse din sistemul sanitar cât şi parte din migraţia specialiştilor sunt tot efecte ale acelei corupţii înrădăcinate de zeci de ani în sistem, împotriva căreia nu se poate lupta decât cu o Justiţie independentă. Ţine de instinctul nostru firesc de supravieţuire să vrem să luptăm împotriva acestei corupţii, înainte să ne vină ea de hac.

Citit 1160 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2017 17:32

4 comentarii

 • postat de cetatean Miercuri, 30 August 2017 10:08 Link la comentariu
  0
  0

  Statul prin mecanismele sale da un prim exemlu in asta cetatenii doar il copie.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Luni, 28 August 2017 21:50 Link la comentariu
  1
  0

  Pentru ca suntem FOARTE SLABI CA NATIE! PASIVI! LASI! EGOISTI! Suntem ceea ce afisam!
  Oricum este prea tarziu... 3-4 generatii sunt deja compromise inclusiv cele actuale!

  Raportează
 • postat de Întrebări Luni, 28 August 2017 17:26 Link la comentariu
  4
  3

  De ce nu ați pus problema asta când au fost distruse industria, transporturile navale și feroviare, agricultura? De ce nu ați luat atitudine când s-au dat legi prin asumarea răspunderii, fără nici un fel de dezbateri publice? Legile alea, ale guvernului băsescu-boc au distrus justiția, nu astea. Astea vor intra în dezbatere publică, conform constituției. Sși, apoi, legile trebuie să le dea majoritatea parlamentară împuternicită de majoritatea celor care au votat, nu strada, o minoritate manipulată și violentă.

  Raportează
 • postat de Să privim cu atenție Luni, 28 August 2017 06:53 Link la comentariu
  8
  14

  Acum avem o justiție independentă? Hai să fim serioși! Și cum vine chestia asta cu ,,judecătorii trebuie să judece potrivit propriei conștiințe”? De ce mai avem legi și constituție? De ce trebuie să se eludeze prevederea fundamentală precum că nimeni nu e mai presus de lege? De ce legea și constituția nu mai sunt supreme? ONG-urile astea sunt nemulțumite că nu e ministrul justiției dat de ele; persoană care nici nu știa ce e o lege și ce e constituția. Sunt nemulțumite că li se ia mălaiul; că nu vor mai trăi pe seama persoanelor cu dizabilități; că se va vedea mai clar cine le finanțează în defavoarea României. Nu au reacționat când a fost distrusă industria românească în totalitate. Nu au reacționat la marile nedreptăți făcute oamenilor de afaceri români. La comanda cui reacționează?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.