Să-l dăm afară pe Fărâmiţă Lambru

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Recentul protest al angajaţilor de la Calorgal, încheiat după ce primarul le-a promis angajaţilor că, până la finalul săptămânii viitoare, vor primi salariile restante, arată, încă o dată, cum merg lucrurile în Galaţi, dar şi în România.

Pe scurt, povestea sună aşa: salariaţii nu şi-au primit banii de o lună şi jumătate, în ciuda faptului că sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, în timp ce conducerea societăţii, respectiv trei directori, şi-au încasat veniturile, care se ridică undeva la 6.500 de lei de căciulă.

Faţă în faţă cu problema, primarul Galaţiului a ridicat din umeri, susţinând că nu ştia acest lucru, dar că îi dă o bilă neagră directorului Marian Alexandru. O a doua bilă neagră i-a fost acordată, tot directorului Calorgal, după ce primarul a fost întrebat dacă ştia că Marian Alexandru şi-a angajat, pe timpul verii, fiul la societatea pe care o conduce. Deşi subiectul este mai vechi, pare să fi avut ecou abia acum, după ce salariaţii societăţii de termoficare au protestat. Imediat după declanşarea conflictului, conducerea a găsit ceva bani prin vistierie, cât să le scoată ochii angajaţilor cu câte 300 – 400 de lei. Cu toate acestea, salariaţii de la Calorgal au continuat protestul şi au insistat că vor demisia directorului.

Păi cum să îşi dea omul demisia, când are planuri mari şi este convins că poate face societatea profitabilă? Nici măcar primarul nu l-a demis, după ce directorul a călcat deja de două ori pe bec, ci doar l-a apostrofat că, dacă se mai repetă povestea cu salariile, se vor lua şi măsuri. În acest condiţii, angajaţii, cei care de altfel muncesc pentru ca sistemul de termoficare să funcţioneze, de multe ori în condiţii greu de descris, nu au decât să ţipe cât vor "Demisia!", că oricum nu se va întâmpla nimic. De fapt, se va întâmpla ceva. Mulţi dintre ei, vreo 300 mai exact, vor fi daţi afară de la 1 ianuarie 2018, lucru care face parte din planul de a face societatea profitabilă. Şi asta nu mă poate duce cu gândul decât la bancul celebru cu Fărâmiţă Lambru, în care chiar el, cel care muncea şi producea bani pentru a le plăti salariile contabililor şi directorului economic, era primul pe lista de disponibilizare.

Citit 2131 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2017 17:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.