Fasolea cu ciolan sau strada?

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În plin scandal politic şi social generat de legile justiţiei şi modificările aberante ale Codului fiscal, românii vor fi puşi în ipostaza a naibii de grea (pentru un popor petrecăreţ şi gurmand, topit după mititeii, fasolea cu ciolan şi vinul fiert) de a lua o decizie radicală: aleg distracţia sau să iasă masiv în stradă şi să urle din toţi rărunchii împotriva corupţilor?

În aproape toate oraşele ţării se deschid, în următoarea perioadă, târguri de iarnă, cu meşteri populari, restaurante mobile, zeci de corturi cu grătare pe care vor sfârâi mititei şi cârnaţi, ceaune cu fasole şi ciolan, concerte cu artişti pentru toate gusturile, ba chiar şi parade. În paralel, politicienii continuă asaltul asupra Justiţiei şi statului de drept, încearcă croşeteze şi să promoveze legi care să le sporească imunitatea şi puterea.

Miercuri, când a debutat aşa-zisa dezbatere pe legile Justiţiei, în Comisia specială, a fost votat un amendament prin care „judecătorii şi procurorii sunt obligaţi să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare în orice mod la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativă şi executivă”, adică împotriva Parlamentului şi Guvernului. Nu ştim ce înseamnă „defăimătoare”, pentru că nu a lămurit vreun politician acest aspect. Ştim doar că, la nici o zi de la votul favorabil acestui amendament, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, public, că DNA este „un jalnic instrument politic”. Cine pe cine defăimează, deci? La insistenţa presei de a comenta discursul celui de-al doilea om în stat, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a mărginit doar să spună că „este vorba despre o libertate de exprimare”. În regulă, deci politicienii au voie să şteargă pe jos cu procurorii (în cazul de faţă), pe principiul libertăţii de exprimare, în schimb, judecătorii sau procurorii nu au voie, de exemplu, să semnaleze anumite derapaje ale legislativului şi executivului, căci, cel mai probabil, asta se traduce printr-o defăimare! Vor urma zile mult mai fierbinţi şi tensionate, ba chiar decisive pentru viitorul acestei ţări.

Important este ce vor alege oamenii, fasolea cu ciolan, spectacolele gratuite şi circul sau protestul de stradă la zero grade Celsius?

Citit 2059 ori Ultima modificare Joi, 23 Noiembrie 2017 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.