Sărbătoare la Şcoala din Umbrăreşti Deal

Sărbătoare la Şcoala din Umbrăreşti Deal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sărbătoarea Sfântului Stelian a prilejuit o mare bucurie pentru elevii şi dascălii Şcolii din Umbrăreşti Deal, care poartă numele Sfântului. Cu această ocazie, elevii, însoţiţi de părinţi, au urmărit un program de cântec şi poezie românească, susţinut de către elevii conduşi de către doamna învăţătoare Velica Tufescu, apoi grupul folcloric "Trandafir umbrăreştean", condus de Alexandrina Martin, a interpretat câteva cântece. A urmat prezentarea a două cărţi: "Mărturisirea ortodoxă la Umbrăreşti. Părintele Dumitru Vlad. Documente inedite", de preot  drd. Toderiţă Rusu, cu prefeţele profesorilor Doru Parascan şi Monica Babeş, şi cartea de versuri "Clădind miresme...”, de preot Ionel Rusu. Ambii autori sunt fii ai satului şi foşti elevi ai şcolii.

Comunitatea locală în frunte cu primarul Paraschiv Stoica, viceprimarul Marcel Condrache, consilieri, foste cadre didactice, preoţi, etc a apreciat cu aplauze eforturile dascălilor pentru luminarea şi călăuzirea copiilor. În incinta şcolii a urmat un recital de muzică veche românească din secolele trecute, avându-i ca autori pe Dimitrie Cantemir şi Anton Pann, în interpretarea de excepţie a doi membri ai formaţiei Kalofonis din Galaţi.

Frumuseţea evenimentului a fost întregită de prezenţa unui grup de nouă cadre didactice ale Gimnaziului „Al.I.Cuza” din satul Roşu, raionul Cahul, cu care şcoala s-a înfrăţit şi desfăşoară proiecte comune. Oaspeţii şi gazdele şi-au exprimat dorinţa de a se revedea în cadrul altor evenimente culturale şi educaţionale.

Citit 2516 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2017 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.