Elevii se reîntorc la şcoală

Elevii se reîntorc la şcoală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Elevii se reîntorc luni, 15 ianuarie 2018, în bănci după cele trei săptămâni de vacanţă de iarnă. Următoarea vacanţă va fi peste trei săptămâni, după perioada de evaluare care încheie semestrul I, între 3 şi 11 februarie, urmată de vacanţa de primăvară (31 martie - 10 aprilie) şi vacanţa de vară (16 iunie - 9 septembrie), conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile în data de 8 iunie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai. De menţionat este şi că elevii din clasa a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale la începutul celui de al II-lea semestru, în luna februarie, potrivit metodologiei de organizare a examenului  de Bacalaureat.

În acest an şcolar, programul naţional „Şcoala altfel” va avea o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi va fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 - 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfăşurarea programului nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Citit 3099 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 02:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.