Când se susţin simulările la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Când se susţin simulările la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, dar cei din clasa a VIII-a vor susţine simulările probelor scrise pentru Bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională în luna martie, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Elevii de clasa a VIII-a vor începe pe 5 martie, cu simularea la limba română, vor continua a doua zi, pe 6 martie, cu cea la matematică, iar rezultatele vor fi comunicate pe 16 martie.

Colegii lor mai mari, din clasele a XI-a şi a XII-a, vor susţine simulările probelor scrise pentru Bacalaureat în perioada 19-22 martie. Simularea la limba română va avea loc pe 19 martie, cea la matematică sau istorie, pe 21 martie, iar cea la alegere, în funcţie de profil sau specializare, pe 22 martie. Rezultatele vor fi afişate pe 30 martie. Prezenţa este obligatorie, anunţă reprezentanţii ministerului.

"Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise. Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro. Corectarea lucrărilor va fi realizată de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea", se arată în comunicatul de pe  site-ul MEN.

Fiecare unitate şcolară va analiza rezultatele elevilor la aceste simulări împreună cu părinţii şi profesorii, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte.

Citit 1970 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2018 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.