Şcoala părinţilor la Galaţi
Foto: on-line

Şcoala părinţilor la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atunci când părinţii sunt implicaţi în activităţi de parteneriat cu şcoala, rezultatele obţinute sunt mai bune, iar rata eşecului şcolar este mai scăzută. Părinţii trebuie să ştie cum să-şi educe şi să-şi ajute copiii, în orice situaţie.

Una dintre problemele pe care dascălii le ridică în permanenţă, este aceea a lipsei de interes şi de implicare din partea părinţilor pentru procesul educativ. Dacă părinţii nu înţeleg care sunt nevoile unice ale copilului lor, nu vor fi capabili să le ofere ceea ce aceştia au nevoie. Părinţii trebuie să perceapă copilul aşa cum este el, în mod realist copilul trebuie înţeles în funcţie de vârsta lui cronologică şi mentală. Pentru a dezvolta constant şi total existenţa lor, în perioada în care sunt încă în creştere, copiii au nevoie de o relaţie sănătoasă şi permanentă cu adulţii care ţin cu adevărat la ei şi care le umplu rezervorul emoţional ori de câte ori este nevoie.

Toţi părinţii ştiu că şi copiii lor au nevoie de iubire, dar puţini le arată afecţiunea activă de care au nevoie. Pentru a putea oferi iubire necondiţionată şi pentru a reuşi să păstreze mereu plin rezervorul emoţional al copilului, părintele trebuie să-l plaseze pe acesta pe primul loc în ierarhia priorităţilor sale. Şcoala "Emil Gârleanu" şi Şcoala "Iulia Haşdeu" a iniţiat un proiect intitulat "Şcoala  părinţilor", pentru a le oferi acestora câteva puncte cheie pe  care trebuie  să  le  parcurgă în educarea copiilor lor. Beneficiari sunt 50 părinți, dar şi copiii lor. Timp de un an, împreună cu colaboratorii mei prof. înv. primar: Daniela Porumb Director, prof. Angela Claudia Vicol, prof. documentarist Mihaela Mereuţă vom derula nişte cursuri pentru a-i ajuta pe părinţi. Printre obiectivele pe care vrem să le atingem se numără înţelegerea de către părinţi a nevoilor specifice copiilor lor, antrenarea lor în viaţa şcolii, conştientizarea rolului lor în soluţionarea unor cazuri-problemă existente în şcoală şi în viața copiilor, întărirea cooperării dintre şcoală şi familie, dezvoltarea abilităţilor de comunicare, optimizarea comunicării părinte-elev-şcoală.

Primul atelier a avut loc în 25 ianuarie, având tema "Disciplinarea pozitivă a copilului", la care au participat părinţi, dar şi cadre didactice, iar al doilea este programat pe 22 februarie.

Citit 1778 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 13:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.