Workshopuri pentru copiii deştepţi, la Inginerie

Workshopuri pentru copiii deştepţi, la Inginerie
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

La Facultatea de Inginerie din Galaţi, sub patronajul Academiei de Ştiinţe Tehnice din România şi al Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor, EDU21, Algorithm+ şi Centrul de dezvoltare Programe educationale Xcolony, copilul tău, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani, poate participa la un nou program revoluţionar pentru dezvoltarea inteligenţei spaţiale, ce îi permite să-şi dezvolte gândirea în spaţiu.

În 18 workshopuri săptămânale, împărţite în trei serii, până la vacanţa mare, 20 de copii vor trece de la cartonaşe şi puzzle, la imprimarea 3D. Modulul I este structurat pe baza conceptului XColony, creat de Sorin Alexe, fost profesor la Universitatea "Dunărea de Jos", doctor în cercetări operaţionale la Rutgers University în New Jersey, SUA. În cadrul primului modul, sunt conştientizate conexiunile dintre matematică şi alte domenii (biologie, chimie, fizică, robotică, astronomie, arhitectură, arte vizuale); este îmbunătăţită capacitatea de concentrare şi predicţie; se consolidează spiritul de echipă; sunt dezvoltate aptitudini estetice şi practice. Principalele avantaje ale parcurgerii acestui modul sunt trecerea de la reprezentarea mentală şi fizică 2D la cea 3D, dar şi dezvoltarea abilităţilor de intuiţie spaţială. Modulul II conţine noţiuni introductive de proiectare asistată de computer - copilul va deprinde tehnologiile de modelare 3D în CAD (Computer Assisted Design). Ultimul modul duce, practic, la imprimarea 3D a modelului ales de cursant.

"În viitorul apropiat, modelarea 3D va deveni la fel de răspândită precum web designul. Iar acest proiect ajută copiii să parcurgă cele mai logice etape, de la antrenamentul inteligenţei spaţiale şi până la printarea 3D", a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, directorul Centrului de Excelenţă Prelucrarea polimerilor. Lucrările realizate de copii vor fi expuse în spaţiul expoziţional deschis al Facultăţii de Inginerie.

Citit 3554 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.