Posturile din Educație, deblocate de senatori

Posturile din Educație, deblocate de senatori
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Senatul a adoptat, miercuri, OUG 90/2017 privind unele măsuri pentru limitarea cheltuielilor publice, admiţând un amendament potrivit căruia posturile din Educaţie sunt exceptate de la prevederile impuse de Executiv.

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de primă cameră sesizată, OUG 90/2017, prin care se introduc unele măsuri fiscal bugetare pentru limitarea cheltuielilor publice, în vederea respectării ţintei de deficit de sub trei la sută din PIB, în anul 2018. Una dintre măsurile prevăzute în ordonanţa Executivului stabilea suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, începând cu 1 ianuarie 2018, până la 31 decembrie 2018.

Senatorii au adoptat, în şedinţa de plen, un amendament respins iniţial în comisia de buget, care stipula că "unităţile de învăţământ preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior şi instituţiile de cercetare care pot organiza concursuri pentru personalul didactic şi de cercetare" sunt exceptate de la prevederea potrivit căreia începând cu 1 ianuarie 2018, până la 31 decembrie 2018, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice".

"Solicităm exceptarea de la blocarea posturilor, întrucât aici când cineva pleacă de la clasă altcineva trebuie să intre şi postul trebuie să poată fi ocupat. Vă cer îngăduinţa să fiţi de acord cu acest amendament respins", le-a cerut colegilor săi, în plen, senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

După vot, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a afirmat că Executivul va trebui să aplice legea în forma votată de Parlament. "Tot ce decide în final Parlamentul, fiind suveran vizavi de vot, este obligaţie legală pe care trebuie să o aplicăm, să o respectăm", a declarat Teodorovici.

Senatul a fost primă cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

Citit 4361 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.