Vezi ce SUBIECTE s-au dat la simularea Evaluării Naţionale la limba şi literatura română

Vezi ce SUBIECTE s-au dat la simularea Evaluării Naţionale la limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dintre cei 4.516 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la simularea Evaluării Naţionale, au fost luni, 5 martie 2018, prezenţi la proba de limba şi literatura română 4.296, restul de 220 fiind absenţi.

"Proba s-a derulat normal în toate instituţiile de învăţământ, chiar dacă la Tecuci au fost cadre didactice care au refuzat să facă parte din comisii datorită boicotării stabilite la nivel de federaţie. Din fericire, nu am avut alte probleme. Cursurile s-au reluat normal, după o săptămână în care am avut unităţii de învăţământ închise din cauza condiţiilor meteorologice", ne-a declarat inspectoarea generală  Mioara Enache.

Subiectele s-au înscris în cerinţele programei, apreciază profesorii. Elevii au avut de rezolvat câţiva itemi de înţelegere de text pe fabula "Stejarul şi trestia" de Gheorghe Sion, dar şi  pe un fragment non-literar despre animalele sălbatice. De asemenea, au avut de alcătuit o compunere prin care să  argumenteze că textul dat aparţine fabulei ca specie literară, dar şi o alta, în care să povestească o întâmplare de la ZOO.

Vezi ce SUBIECTE s-au dat la simularea probei de matematică la Evaluare Naţională - CLICK AICI

Citit 2303 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.