Un profesor a scris monografia comunei Schela

Un profesor a scris monografia comunei Schela
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La Căminul Cultural din comuna Schela a avut loc lansarea monografiei "Comuna Schela - Început şi evoluţie", scrisă de regretatul profesor Eugen Năstase, fost director al şcolii, Cetăţean de Onoare şi primar al comunei. Evenimentul de lansare a reunit, pe lângă oamenii din localitate, invitaţi din comunele învecinate, membri ai familiei autorului şi prieteni.

Monografia are 216 pagini, a fost tipărită la editura InfoRapArt şi este rezultatul unei munci de cinci ani, în care Eugen Năstase s-a documentat şi a strâns informaţii despre istoria localităţii Schela, aşezându-le într-o lucrare care poartă amprenta experienţei sale de viaţă profesională, administrativă şi personală.

Pe 4 martie 2018, Eugen Năstase ar fi împlinit 80 ani, însă el s-a stins în luna iulie a anului 2016. Moştenirea profesorului Năstase se va transmite, însă, mai departe generaţiilor viitoare, prin această lucrare unică pentru comuna Schela.

Lansarea monografiei a fost emoţionantă, cei prezenţi urmărind în deschidere un film cu momentul în care autorul monografiei fusese numit Cetăţean de Onoare al comunei.

"Putem spune că, acum, Schela are certificat de naştere, reprezentat de această monografie a profesorului Eugen Năstase. Mulţumesc familiei sale care a dus la bun sfârşit dorinţa tatălui lor de a se publica cartea. Această monografie nu este o ambiţie, este un dar lăsat comunităţii în care a trăit şi care l-a călăuzit în ceea ce a făcut, pentru a realiza o primă istorie a comunei", a declarat Maricel Petrea, primarul comunei Schela.

Prezente la manifestare, cele două fiice ale profesorului Eugen Năstase le-au mulţumit celor celor care s-au implicat în realizarea lucrării tatălui lor. "Cartea pe care o lansăm astăzi este o carte-lecţie pentru noi toţi. Ea ne oferă un model de existenţă şi ne-a fost dăruită cu dorinţa de a păstra trecutul, de a învinge prezentul şi de a câştiga viitorul. Acum, viitorul este în mâinile dumneavoastră, cei prezenţi aici, care aveţi ca temă să adăugaţi o continuare la volumul scris de tatăl meu", a declarat Ana Maria, una din fiicele profesorului Năstase.

Citit 2041 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.