Peste 100 de universităţi din 18 ţări vin la Iaşi

Peste 100 de universităţi din 18 ţări vin la Iaşi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Romanian International University Fair (RIUF) se va desfăşura la Iaşi pe 22 martie, unde vor participa 100 de universităţi şi instituţii educaţionale din 18 ţări. Elevii interesaţi de studiile superioare sau studenţii interesaţi de un master în străinătate vor avea posibilitatea de a afla şi informaţii conexe, precum cele cu privire la sursele de finanţare în ţări precum Singapore, Marea Britanie, Olanda, Letonia, Suedia, Norvegia, Da­ne­marca, Germania, Elveţia. Vor fi oferite şi informaţii relevante despre bursele care pot fi accesate de către tineri.

Există şi o serie de informaţii care privesc bursele dedicate românilor care vor să aleagă un program de licenţă sau de master în Germania sau Marea Britanie; care sunt criteriile de eligibilitate pe baza cărora se pot obţine astfel de finanţări.

„Există universităţi britanice care sprijină studenţii români, participând în fiecare an la RIUF şi oferind burse de studiu special create pentru aceştia. De exemplu, University of Greenwich oferă burse de până la 3.000 de lire pentru rezultate peste 9 la examenul de bacalaureat. În alte ţări, tinerii nu au nevoie de un împrumut, deoarece studiile sunt gratuite (Norvegia, Suedia, Danemarca) sau percep taxe mici (Germania, Franţa, Grecia)“, precizează organizatorii.

Citit 962 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2018 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.