Simulare de BACALAUREAT la Română fără 1.800 de candidați

Simulare de BACALAUREAT la Română fără 1.800 de candidați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 9.000 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a din judeţul Galaţi au fost aşteptaţi, ieri, să participe la simularea probei de Limba şi literatura română de la Bacalaureat. De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că totul s-a desfăşurat fără probleme. Au lipsit în jur de 1.800 de candidaţi din ambele clase, cei mai mulţi fiind de la seral şi frecvenţă redusă, ne spune inspectoarea generală.

"Subiectele la ambele clase, atât la real, cât şi la profil umanist, au fost foarte generoase", consideră profesoara Valentina Braşoveanu de la Colegiul Naţional "C. Negri".

"La ambele clase subiectele I şi II au fost comune, pentru real şi uman. La subiectul I, înţelegerea de text, se alocă punctaj foarte mare pentru nişte cerinţe foarte uşoare. La subiectul II, la clasa a XII-a au avut de analizat o poezie de Arghezi, ceea ce e foarte uşor. La real, la eseu au avut de scris despre particularităţile unui roman interbelic la alegere. Deci au avut ocazia să aleagă ceea ce le place, fără nicio restricţie. Cei de la filologie au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic interbelic, care n-ar fi trebuit să le ridice probleme", ne mai spune profesoara de la CNCN.

La clasa a XI-a, la subiectul al II-lea, au avut de explicat care este rolul indicaţiilor autorului într-un text dramatic de Vasile Alecsandri. La subiectul al III-lea, la real, au avut de scris despre particularităţile unei nuvele, în timp ce, la filologie, au avut de analizat la alegere o poezie de Mihai Eminescu.

"Despre nuvelă şi Eminescu, învaţă din gimnaziu. Au fost cerinţe foarte frumoase şi generoase, n-ar trebui să fie note mai mici de 7,00", a  mai precizat Valentina Braşoveanu.

Citit 1956 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.