Jumătate dintre elevi au luat note peste 5,00 la simularea Evaluării

Jumătate dintre elevi au luat note peste 5,00 la simularea Evaluării
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Elevii claselor a VIII-a nu au luat prea în serios pregătirea pentru simularea la Evaluarea Naţională. Doar 56,52 la sută dintre candidaţi au obţinut medii peste 5,00 la cele două probe. Procentul este foarte mic în comparaţie cu cel obţinut la Evaluarea Naţională din iunie 2017, când peste 85 la sută dintre elevi reuşiseră să ia note peste 5,00.

Cu toate acestea, comparativ cu media pe ţară obţinută anul acesta la simulare, Galaţiul stă mult mai bine, întrucât procentul pe ţară a fost de 47 la sută.

Cele mai multe note mici s-au obţinut, cum era de aşteptat, la Matematică, unde doar 40,64 dintre viitorii absolvenţi de gimnaziu au reuşit să promoveze. Media pe ţară la această disciplină a fost de 33,1 la sută.

La Limba şi literatura română, situaţia este un pic mai bună, 72,40 la sută dintre elevi obţinând note peste 5,00. Totuşi, la această disciplină ne situăm sub media pe ţară: 82,6 elevi din România au luat note peste 5,00.

"Deşi avem un procent mai bun decât media pe ţară, lucrurile nu se prezintă aşa cum trebuie la ora actuală. Am cerut ca în fiecare şcoală să aibă loc şedinţe cu părinţii, să le fie aduse la cunoştinţă notele. Conducerile unităţilor de învăţământ, împreună cu cadrele didactice care predau Româna şi Matematica la clasele a VIII-a, vor stabili un set de măsuri, dar şi un grafic de pregătire suplimentară cu elevii. Mai sunt câteva luni până  la examene şi sperăm că situaţia se va schimba în bine", ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu.

Citit 3211 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2018 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.