TOPUL școlilor gălățene cu olimpici la naţionale

TOPUL școlilor gălățene cu olimpici la naţionale
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Săptămâna aceasta se vor disputa cele mai multe dintre fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. În timp ce majoritatea elevilor vor fi în vacanţa de Paşte şi nu vor avea nicio grijă, în jur de 180 de elevi gălăţeni se vor lupta cot la cot cu cei mai buni elevi din ţară, străduindu-se să se întoarcă acasă cu premii şi menţiuni.

Unii dintre ei s-au calificat şi merg la câte două discipline, alţii chiar la trei, dar au fost nevoiţi să renunţe la una dintre ele, pentru că respectivele concursuri se desfăşurau în acelaşi timp.

CNVA - peste 40 la sută dintre calificări

Cum s-a întâmplat în fiecare an, cele mai multe calificări la fazele naţionale ale concursurilor şcolare s-au înregistrat la CNVA. E vorba de 75 de participanţi în loturile care vor reprezenta Galaţiul la nivel naţional. Pe locul al doilea se situează Colegiul Naţional "C. Negri", cu 19 participanţi, iar pe locul al treilea - Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, cu nouă olimpici. CNMK are 6 participanţi, "Racoviţă" şi "Dunărea", câte trei, "Hogaş" Tecuci, două, în timp ce "Cuza", "Elena Caragiani", "Aurel Vlaicu", Liceul din Bereşti şi Liceul din Tudor Vladimirescu au câte un singur calificat.

Număr mare de participanţi la naţionale au şi două dintre liceele vocaţionale: Liceul de Artă "D. Cuclin", cu 23 de calificaţi, şi Seminarul Teologic "Sf. Andrei", cu cinci.

A plouat cu olimpici la Şcoala Nr. 29

Spre deosebire de alţi ani, când foarte puţini elevi de la  şcolile generale se calificau la fazele naţionale, acum a fost explozie. Numai la Şcoala Nr. 29 s-au înregistrat 13 calificări la  naţională, numărul acestora fiind şi mai mare - 16 - dacă am lua în calcul şi faptul  că trei dintre elevi au fost nevoiţi să renunţe să participe la câte o disciplină, deoarece se  calificaseră la trei obiecte diferite, iar probele se dau cam în acelaşi timp.

Pe locul al  II-lea se află Şcoala Nr. 43, cu cinci calificaţi, toţi la Neogreacă, apoi Şcoala Nr. 12, cu trei olimpici, şi Şcolile Nr. 11 şi 13, cu câte doi. Se mândresc cu câte o calificare la naţionale Şcolile Nr. 5, 28, 17 din Galaţi, "Dimitrie Sturdza" din Tecuci, precum şi cele din Barcea, Independenţa şi Valea Mărului.

Citit 17856 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.