Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
3 comentarii

Dintre cele 180 de calificări la olimpiadele şi concursurile naţionale, doar 69 s-au materializat cu premii şi menţiuni (fără a mai lua în calcul premiile speciale medaliile oferite de societăţile ştiinţifice). Aproximativ o treime dintre distincţii au fost obţinute, ca în fiecare an, de elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Cum premiile I, II şi III se acordă doar elevilor clasaţi pe primele trei locuri, doar 25 dintre reprezentanţii judeţului nostru au reuşit să câştige astfel de distincţii - 11 premii I, nouă premii II şi cinci premii III, mai puţine decât anul trecut, când Galaţiul avea 31 de clasări pe podium. Restul de 44 dintre distincţii sunt menţiuni.

CNVA-ul, în top la număr de premii

21 de distincţii au fost aduse de elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA), cu patru premii şi 17 menţiuni. Pe locul al doilea în topul premianţilor, la distanţă destul de mare de CNVA, se află Liceul de Arte „D. Cuclin”, cu opt distincţii. Însă artiştii stau cel mai bine la clasările pe podium dintre toate liceele, având nu mai puţin de şapte premii şi doar o singură menţiune.

Pe locul al treilea se află Colegiul Naţional "C. Negri", cu şapte menţiuni, urmat de Seminarul Teologic "Sf. Andrei" cu şase distincţii. Elevii de aici s-au întors cu două premii I, trei premii III şi o menţiune.

Pe poziţiile următoare în clasament sunt Colegiul "Elena Doamna", cu patru premii, Colegiul Tehnic "P. Dimo" şi Liceul "Elena Caragiani" Tecuci, cu câte trei distincţii, Economicul, "Spiru Haret Tecuci şi Agricol Tecuci, cu câte două distincţii fiecare, şi Liceul cu Program Sportiv, Colegiul "D. Moţoc" şi LIceul Tehnologic din Corod, cu câte o distincţie.

Şcoala nr. 29, în topul gimnaziilor

Cot la cot cu cele mai bune colegii, Şcoala nr. 29 a câştigat anul acesta cele mai multe distincţii la olimpiadele naţionale, şapte, clasându-se astfel pe primul loc între gimnaziile gălăţene. Şcolile nr. 12 şi 11 din Galaţi şi Şcoala "D. Sturdza" din Tecuci se  laudă doar cu câte o singură diplomă.

Seminarul Teologic, cel mai eficient

Dacă ar fi să raportăm numărul de premii obţinute de fiecare instituţie la numărul de elevi pe care acestea i-au avut calificaţi în concursuri, clasamentul va ieşi puţin schimbat. Pe primul loc din punctul de vedere al eficienţei se află Seminarul Teologic, care a trimis şase elevi, toţi întorcându-se cu câte un premiu sau menţiune. Pe locul al doilea se clasează Şcoala Nr. 29. Aici, 60 la sută (12 participanţi, şapte diplome) dintre elevii care au reprezentat Galaţiul la concursuri s-au întors cu distincţii. Pe următoarele locuri se situează CNCN, cu 37 la sută (19 participanţi, şapte diplome) şi Liceul de Arte cu 35 la sută (23 de participanţi, opt diplome). La CNVA, dintre cei 75 de participanţi, doar 21 s-au întors cu o distincţie, deci procentul este de 28 la sută.

Doar două calificări în loturile pentru olimpiadele internaţionale

Din nefericire, 2018 nu a fost un an bun din perspectiva calificării gălăţenilor în loturile care reprezintă România la fazele internaţionale. Dacă anul trecut am avut cinci astfel de elevi, acum doar Daria Hărăbor de la Şcoala nr. 29 s-a calificat la internaţionala de Astrofizică, iar Suzana Dodu de la CNVA a fost selectată în lotul lărgit la Biologie.

 

Citit 8116 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 15:49

3 comentarii

 • postat de ma gandesc si eu Luni, 21 Mai 2018 13:00 92.86.54.*** Link la comentariu
  0
  2

  Pai daca e sa facem topul eficientei,cel mai eficient e Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu!100%! O eleva participanta,o mentiune castigata!Sa fim seriosi!Elevii nu participa pentru topuri tampite!

  Raportează
 • postat de invatamant galatean Miercuri, 16 Mai 2018 16:51 5.13.225.*** Link la comentariu
  2
  5

  Interesant ar fi de aflat de ce numarul de premianti in CNVA este in scadere. Asteptam si o astfel de analiza. Daca ii pasa cuiva de asta si-ar pune cateva intrebari. Daca nu, in continuare se va face ca nu vede si va face aceleasi compromisuri, care nu vor genera decat rezultate din ce in ce mai putine.

  Raportează
 • postat de Invatamant românesc Miercuri, 16 Mai 2018 06:48 213.233.85.*** Link la comentariu
  4
  24

  Terminati o data cu topurile astea! Olimpici, premii, etc... Sunt cativa elevi din marea masa de analfabeti functionali!
  Cata vreme performanta in sistemul de invatamant românesc se va numara doar in cativa olimpici, suntem pierduti...
  Intelegeti o data ca invatamantul romanesc este cu 100 ani in urma...
  Felicitari elevilor premiati, dar este meritul lor, munca lor! Oricat de genial ar fi profesorul, daca elevul nu poate, rezultatul este zero absolut! Deci, nu sunt campioane scolile! Elevii respectivi sunt campioni...
  Cati olimpici pot fi la nivelul judetului? Faceti un calcul scurt, comparati cu numărul total de elevi...
  Daca sunteti dispusa sa scrieți despre invatamantul romanesc, scrieri despre problemele reale, despre inadecvarea la vremuri, etc.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.