Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În intervalul 21-25 mai, va avea loc, la Galaţi, Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, campanie naţională de educare a populaţiei, despre cum să se ferească de infractori şi care sunt consecinţele încălcării legii.

Timp de cinci zile, începând de luni, poliţiştii vor fi în număr mare în mijlocul nostru, pentru a ne învăţa cum să evităm problemele cu legea, astfel încât să nu devenim nici victime, nici infractori. Cu precădere, categoriile cele mai vulnerabile, copii, femei şi persoane în vârstă, precum şi o categorie specială, cea a conducătorilor auto, vor fi ţintele acţiunilor poliţiştilor. Pe zile, programul activităţilor este următorul:
Luni, 21 mai, în scopul prevenirii delincvenţei juvenile, poliţiştii de proximitate şi cei de la posturile comunale se vor întâlni cu elevii şi le vor explica consecinţele implicării minorilor în fapte de natură penală şi prevenirea violenţei în mediul şcolar. În aceeaşi notă, la sediul IPJ Galaţi, tinerii pot lua contact direct cu munca de poliţie, vizitând o expoziţie cu logistica din dotare, care va fi deschisă în parcarea dinspre Colegiul "Costache Negri", între orele 10,00 - 13,00.
Marţi, 22 mai, tot copiii vor fi în centrul atenţiei, prin întâlniri care vor avea drept scop prevenirea victimizării minorilor. Elevii din unităţile şcolare se vor întâlni din nou cu poliţiştii de proximitate şi cei de la posturile comunale, iar de o vizită specială vor beneficia, în acest an, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 26 din Galaţi. Poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor ajunge la ei pentru a le vorbi despre siguranţa personală şi a bunurilor, dar şi despre efectele nefaste ale bullyingului și cyberbullyingului.
Miercuri, 23 mai, este ziua destinată prevenirii infracţiunilor din sfera patrimoniului, "ţintele" fiind asociaţiile de proprietari şi persoanele care locuiesc singure. "La nivelul secţiilor de poliţie din municipiul Galaţi, vor avea loc întâlniri cu administratorii asociaţiilor de proprietari, în cadrul cărora vor fi transmise informaţii şi materiale conţinând recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor. În mediul rural, poliţiştii vor desfăşura activităţi de informare a diverselor grupuri ţintă şi a persoanelor vulnerabile pe linia prevenirii furturilor de animale, a înşelăciunilor şi a furturilor din gospodării", explică cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Joi, 24 mai, în ziua prevenirii violenţei domestice, poliţiştii vor merge în mediul rural, pentru a discuta cu femeile şi persoanele vârstnice despre cum pot evada din caruselul "tradiţionalelor" agresiuni în familie, iar cei de la proximitate vor ajunge în şcoli, pentru a le explica elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor că bătaia nu doar că nu e ruptă din rai, dar poate avea şi consecinţe penale grave.
Vineri, 25 mai va fi ziua în care echipajele rutiere vor intra în acţiune. "Vor fi activităţi de informare a elevilor din unităţile de învăţământ, precum și a conducătorilor auto din unităţi deţinătoare de parc auto. De asemenea, în funcţie de specificul zonei, vor fi organizate acţiuni vizând prevenirea diverselor cauze generatoare de accidente rutiere", completează reprezentantul IPJ Galaţi. O acţiune distinctă va avea loc la ora 10,00, pe DN 22B, în zona Cărămidărie, unde poliţiştii din Galaţi şi Brăila vor fi în stradă, pentru a le explica şoferilor despre riscul de accident în cazul consumului de alcool şi droguri.

Citit 1963 ori Ultima modificare Duminică, 20 Mai 2018 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.