Medalii şi diplome pentru S.I.A., la ”Euroinvent” 2018

Medalii şi diplome pentru S.I.A., la ”Euroinvent” 2018
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şase idei inovatoare ale cadrelor didactice şi doctoranzilor de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (S.I.A.) au fost premiate cu opt medalii şi tot atâtea diplome, la ediția a X-a a Expoziției Europene de Creativitate și Inovare "Euroinvent" 2018.

"Medalii de aur au primit proiectele: Compoziţie de aluat pentru biscuiţi aperitiv aglutenici (Carmen Bolea, Daniela Istrati, Romulus Burluc, Camelia Vizireanu), Tinctură pentru ameliorarea simptomelor de menopauză şi procedeul de obţinere a acesteia (Gherghina Zincă, Daniela Borda, Camelia Vizireanu) şi Brioşe cu extract din cătină microîncapsulat în proteină din zer (Mihaela Ursache, Nicoleta Stănciuc, Elisabeta Botez, Doina Andronoiu, Oana Nistor, Loredana Dumitraşcu, Gabriela Râpeanu). Aluat pentru prăjitură aglutenică şi procedeul de fabricare a acesteia (Daniela Istrati, Camelia Vizireanu, Alexandra Crețu, Nicoleta Condurache, Bogdan Păcularu-Burada) a primit argintul, iar bronzul a revenit echipei care a participat cu Produsul lactat tip desert pe bază de concentrat proteic din zer şi cătină. O altă invenţie marca SIA, Biscuiţii tip aperitiv cu extract de cătină, obţinut prin extracţie cu CO2 supercritic, şi Biscuiţi tip aperitiv cu extract de cătină microîncapsulat în proteine din zer (N. Stănciuc, L. Mihalcea, G. Râpeanu) a primit Diploma de excelenţă. În plus, Compoziţia pentru biscuiţi aperitiv fără gluten a fost premiată şi de Universitatea Tehnică a Moldovei cu medalie de aur, iar Agenția pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova a evidenţiat lucrarea Brioşe cu extract din cătină microîncapsulat în proteină din zer. Evenimentul a fost organizat, la Iaşi, de Forumul Inventatorilor Români, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi", Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, în colaborare cu Universitatea de Arte "George Enescu", University "Malaysia Perlis" şi University "Malaysia Terengganu".

"Euroinvent 2018" s-a desfăşurat sub egida IFIA - Federaţia Mondială a Inventatorilor şi WIIPA Taiwan. La eveniment au participat peste 500 inventatori din 30 de ţări.

Citit 2533 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2018 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.