Câştigătorii Demo Day vor merge în Croaţia

Câştigătorii Demo Day vor merge în Croaţia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În Laboratorul de Inovare deschisă al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, 11 echipe de studenţi, participante la proiectul DA-SPACE, au găsit, sub îndrumarea mentorilor şi a cadrelor didactice de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, soluţii inovative provocărilor lansate de cinci firme şi un centru de cercetare.

Evenimentul „Demo Day” regional, ce a avut loc pe 24 mai, la Facultatea de Inginerie, a presupus ca toate echipele implicate să-şi prezinte rezultatele în faţa unui juriu şi a tuturor actorilor implicaţi în ecosistemul DA-SPACE.

Câştigătoare a fost desemnată o echipă formată din doi studenţi de la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor (Georgiana Iuliana Enache, studentă anul III Management, Dragoş Pintilie, anul III Informatică economică) şi unul de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie (George Patriche, anul III Relaţii Internaţionale şi Studii Europene), care au reuşit să conceapă un plan de marketing online - growth hacking – prin care au promovat un learning management system inovativ. Ei vor reprezenta România la International Demo Day, ce va avea loc în Croația, pe 28 iunie.

“Câştigătorii au prezentat juriului caracterul inovativ al platformei LMS, au arătat prin ce se diferenţiază de alte soluţii existente pe piaţă şi au proiectat un plan de afaceri pentru a demonstra fezabilitatea proiectului inovativ, indicând sursele de generare a veniturilor şi structura de costuri”, a explicat prof. dr. Alexandru Căpăţînă, unul dintre mentori, succesul echipei. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este partener într-un proiect co-finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Transnaţional Dunărea 2014-2020, într-un consorțiu format din douăzeci de parteneri şi asociaţi. Proiectul cu titlul „DA-SPACE - Creşterea abilităţilor antreprenoriale şi a parteneriatului public privat, prin inovare deschisă, în regiunea Dunării” are ca obiectiv principal crearea şi implementarea a şapte laboratoare de inovare deschisă în şapte regiuni riverane Dunării.

Citit 2709 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2018 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.