O şcoală care le oferă şanse egale tuturor elevilor

O şcoală care le oferă şanse egale tuturor elevilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şcoala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” este parteneră în proiectul „Şcoala inclusivă - o şcoală pentru fiecare”, derulat în perioada 2017 – 2019, prin care vor fi formate opt cadre didactice care vor învăţa noi modalităţi de tratare diferenţiată a elevilor în funcţie de nevoile fiecăruia.

Cea de-a doua etapă a proiectului s-a derulat la Barcelona, în Spania. Cadrele didactice implicate în educaţia inclusivă pun accentul pe dezvoltarea de activităţi care comportă lucrul în echipă şi cooperarea, pe respectarea identităţii culturale a fiecărui copil în parte şi pe monitorizarea constantă a eficacităţii activităţilor de predare - învăţare - evaluare la nivelul fiecărui copil.

Principiul egalităţii de şanse reprezintă conceptul de bază al şcolii inclusive, prin care contribuie la anularea diferenţelor de valorizare bazate pe criterii subiective, de ordin etnic sau social. Şcoala inclusivă devine astfel o şcoală deschisă tuturor, o şcoală prietenoasă, flexibilă, o şcoală care abordează procesul de predare - învăţare - evaluare într-un mod dinamic și atractiv, o şcoală care, prin sprijinul pe care îl oferă tuturor copiilor, se constituie într-un factor de bază al incluziunii sociale.

În urma experienţelor trăite în Barcelona, cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale „Constantin Gh. Marinescu” îşi desfășoară activitatea aplecându-se cu dăruire asupra tuturor nevoilor elevilor, sprijinindu-i în desluşirea meandrelor învăţării.

Citit 1463 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2018 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.