Concursul ”Ecotrophelia” se organizează anul acesta la Galaţi

Concursul ”Ecotrophelia” se organizează anul acesta la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cele mai interesante alimente, sănătoase dar şi prietenoase cu mediul înconjurător, vor fi prezentate timp de trei zile, la Galaţi, în cadrul Concursului naţional inovativ "Ecotrophelia", organizat de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în intervalul 29-31 mai. În competiţie s-au înscris 16 echipe de studenţi, de la cursuri de licenţă şi master, din centrele universitare Galaţi, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Iaşi şi Miercurea Ciuc. Manifestarea are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător şi este deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat. SIA va participa în competiţie cu două produse: o îngheţată cu zer, "Whoope ICE", realizată de echipa formată din studentele Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă, Adelina Pricope, coordonată de prof. Daniela Borda, şef lucrări Iulia Bleoancă şi drd. Florentina Bucur, şi "Fluffy Pudding", realizată de studentele Ana Chirila, Alina Balan, Daniela Constandache, Ana Gheorghe, coordonate de şef lucr. Danuţ Mocanu, şef lucr. Oana Nistor, prof. Elisabeta Botez, prof. Silvius Stanciu. Câştigătorii fazei naţionale a competiţiei vor reprezenta România la Concursul internaţional "Ecotrophelia Europe", care va avea loc la Paris, în perioada 21-22 octombrie. Probele de concurs şi jurizarea vor avea loc în corpul D al Facultăţii de Inginerie.

Citit 1571 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2018 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.