"Whoopie Ice", înghețata delicioasă pe bază de zer concentrat și delactozat cu prune și gutui, a câștigat trofeul "Ecotrophelia România". Juriul a deliberat și echipa de la SIA (Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor) Galați, formată din studentele Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonate de cadrele didactice prof. Daniela Borda, șef lucrări Iulia Bleoancă și drd. Florentina Bucur, s-a dovedit a fi cea mai bună din cele 16 echipe, din nouă centre universitare, care s-au prezentat la această ediție, organizată chiar la Galați. Produsul va reprezenta România la faza finală a Ecotrophelia, care va avea loc în această toamnă la Paris.
Manifestarea are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător şi este deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.