Alimente sănătoase, gustoase şi premiate la Ecotrophelia

Alimente sănătoase, gustoase şi premiate la Ecotrophelia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă echipa studenţilor gălăţeni a luat aurul cu "Whoopie Ice", îngheţata delicioasă cu prune şi gutui, pe bază de zer concentrat şi delactozat, şi va reprezenta România, în toamnă, la Paris, să vedem ce alte produse au fost premiate la ediţia a VII-a a Ecotrophelia, organizată la Galaţi, şi ce alte idei interesante ar putea fi o sursă de inspiraţie pentru producătorii din industria alimentară.

Anul acesta, în competiţia Ecotrophelia România, organizată de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (SIA) Galaţi, au fost înscrise nouă centre universitare, cu un total de 16 echipe. Locul II a revenit echipei de la USAMV Bucureşti, pentru produsul numit Trufelia, trufe reinterpretate, pe bază de pulpă de fructe, nuci blenduite şi un mix de cereale, toate îndulcite cu miere - un dulce fără zahăr, gluten sau lapte. Locul III a recompensat echipa de la Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, care a participat în competiţie cu un cake-bar cu ulei de dovleac, seminţe de dovleac şi fibre de morcov, un produs aglutenic, ce nu conţine zahăr.

Ce alte produse Ecotrophelia s-ar putea regăsi pe piaţă

La capitolul alimente, juriul a mai reţinut o pastramă de mistreţ cu pudră de afine, care creşte capacitatea antioxidantă a produsului, realizată de USAMV Iaşi, brioşe cu făină de hrişcă şi ulei de porumb, tartine cu borş, brânză şi pastă de ardei, dar şi pâinea cu cireşe a celor de la Oradea. Cel mai apreciat pentru inovare a fost Happy burger - un burger fără carne, cu ciuperci şi ulei de dovleac, cu dressing din sfeclă, ideea studenţilor de la USAMV Cluj Napoca.

La capitolul dulciuri, cele mai interesante au fost: Crustula, nişte fursecuri cu mere, miere şi probiotice, din făină de hrişcă, migdale, mei, soia şi orez, Fluffy pudding cu lapte de capră şi un îndulcitor natural: siropul de agave, rahatul cu coloranţi naturali (pudră de sfeclă roşie) şi aromatizanţi din uleiuri volatile: mărar, fenicul, mentă şi busuioc al celor de la Sibiu.

SIA Galaţi a participat, din 2012 încoace, la toate cele şapte ediţii Ecotrophelia România, obținând rezultate foarte bune: în 2012 - locul I cu Danubian Dietetic Salami, în 2013 - locul II cu Wow Energy, în 2014 - locul al II-lea cu Magic Bite, în 2015 - premiul pentru cel mai bun produs inovator cu Salam Mozaic Dietetic, în 2016 - locul al II-lea şi premiul pentru cel mai bun produs inovator Protiplus şi anul trecut locul I cu HiProBar, batonul proteic care se află deja în magazinele de specialitate.

Citit 1883 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.