Invitaţie la Şcoala de Vară de Entomologie. Program de vacanţă pentru iubitorii de gâze

Invitaţie la Şcoala de Vară de Entomologie. Program de vacanţă pentru iubitorii de gâze
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copilul tău este înnebunit după fluturi, lăcuste şi gândăcei? Te-ai juca şi tu cu el, dar nu prea îţi vine să pui mâna pe insecte? La începutul lunii viitoare, ai la dispoziţie un program educativ, organizat şi coordonat de specialiştii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, prin care copilul tău poate învăţa mai multe despre vietăţile sale favorite.

În perioada 1 - 3 august 2018, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi organizează cea de-a VIII-a  ediţie a Şcolii de Vară de Entomologie. Acesta este un proiect educaţional care le oferă elevilor din Galaţi posibilitatea petrecerii vacanţei într-un mod util, aproape de natură. Participanţii vor putea afla de la specialişti informaţii legate de modul de viaţă al insectelor, despre modul lor de hrănire, înmulţire, migraţie, iernare sau dezvoltarea acestora.

Entomologia este știința care se ocupă cu studiul insectelor, cele mai numeroase viețuitoare de pe Pământ. În cadrul Școlii de vară, copiii vor afla și lucruri inedite despre insecte, respectiv rolul acestora în viața noastră. Se vor familiariza cu principalele grupe de insecte, vor învăţa cum influenţează fiecare mediul înconjurător. de asemenea, copiii vor afla detalii şi despre instrumentarul de lucru specific acestui domeniu (plasă de fluturi, microscopul, etalatoarele, pensetele, capcanele de prins insecte). Cursanții vor învăţa despre speciile protejate, despre protecția naturii și modul în care lipsa insectelor ne-ar putea afecta viața. Şcoala de Vară de Entomologie se adresează elevilor de clasele IV – VIII, iar înscrierile se pot face în perioada 23 – 30 iulie 2018, la telefon 0236411898.

Costul de participare este de 1,5 lei/zi.

Citit 1758 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2018 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.