Statuia lui Cuza a fost redată colegiului care-i poartă numele

Statuia lui Cuza a fost redată colegiului care-i poartă numele
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, din curtea fostului sediu al colegiului naţional care poartă numele domnitorului, a fost strămutată în faţa actualei locaţii a instituţiei de învăţământ, pe un soclu de marmură.

"Un an întreg ne-am chinuit să obţinem toate avizele de la Primărie, de la Direcţia Judeţeană de Cultură, dar şi de la Fundaţia "Caritatea", proprietara clădirii unde a funcţionat colegiul, de pe Aleea Şcolii. Nu ştim cine este autorul sculpturii, ştim doar că a fost inaugurată pe vremea când directorul instituţiei era doamna Tania Iuliana Bogdan, aşa cum reiese din monografia semnată de un alt director al şcolii, regretatul profesor Ion Brezeanu. Soclul de marmură a fost o sponsorizare. Mai avem de lucru încă la finisarea lucrării, dar după începerea anului şcolar ne putem gândi şi la o inaugurare", ne-a declarat directoarea Colegiului Naţional "Al. I. Cuza", Iulia Chirnoagă.

De la fosta directoare Tania Iuliana Bogdan, am aflat că statuia a fost găsită în depozitul liceului şi că a fost, probabil, realizată pe vremea când instituţia s-a numit Şcoala Comercială "Al. Ioan Cuza", care a funcţionat în vechea clădire a Facultăţii de Chimie Alimentară. Nici Iuliana Tania Bogdan nu cunoaşte numele sculptorului care a realizat lucrarea. "E foarte bine că s-a făcut acest demers, statuia ajungând acolo unde îi este locul", a mai declarat fosta directoare.

Citit 4203 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2018 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.