Patru medii de 10 la examenul de Definitivat 2018

Patru medii de 10 la examenul de Definitivat 2018
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Profesorii gălăţeni au obţinut note frumoase la examenul de Definitivat de anul acesta, procentul de promovare la nivelul judeţului fiind de 71,25 la sută.

Pentru a promova examenul, candidaţii trebuie să obţină minim media 8,00 (medie obţinută din notele la cele două inspecţii, la portofoliu şi la proba scrisă). În aceste condiţii, doar un singur candidat nu a reuşit să obţină o medie onorabilă de minimum 5,00. În schimb, au fost nu mai puţin de patru cadre didactice care au promovat examenul cu 10 pe linie.

Doi sunt profesori de matematică - Dadiana Dragomirescu şi Cristian Octavian Eni. Partea şi mai frumoasă este că ambii predau în mediul rural, la Măstăcani, respectiv, Independenţa, acesta fiind un exemplu elocvent al faptului că şi elevii de la sate beneficiază de cadre didactice bine pregătite. O altă candidată cu 10 pe linie la Definitivat este Cristina Radovici, educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit "Prichindel". Tot 10 pe linie a obţinut şi Carmen Chiru, candidată la disciplina asistent generalist, cadru didactic la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă". Mai există un candidat care a reuşit să obţină nota 10,00 la proba scrisă a examenului de Definitivat, dar, din nefericire, deşi a obţinut note de zece la cele două inspecţii, la portofoliu a primit doar 8,00. Este vorba de Cristian Mitu, care predă religie la Şcoala Gimnazială "Alexe Mateevici" din comuna Movileni şi care are totuşi meritul de a fi obţinut o notă maximă la o probă scrisă destul de dificilă.

Totodată, de la inspectoarea general-adjunctă Doiniţa Popa, preşedinta comisiei de Definitivat, am aflat că la opt din cele 27 de discipline la care s-a susţinut examen la nivelul judeţului Galaţi s-a obţinut un procent de promovare de 100 la sută. Candidaţii nemulţumiţi de notele primite au avut posibilitatea să depună ieri, până la ora 20,00, cereri de contestaţie. Aceste solicitări se mai primesc şi astăzi, 25 iulie, între orele 9,00 şi 14,00. Contestaţiile se pot depune numai pentru notele de la proba scrisă, conform metodologiei. Rezultatele finale la Definitivat 2018 se vor afişa pe 27 iulie.

Citit 4897 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.