Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Cine e pasionat de film şi are o idee interesantă pe care o poate materializa într-un reportaj scurt este aşteptat să se înscrie la Festivalul francofon de scurt reportaj - Vichy 2018, unde premiile sunt multe şi pornesc de la 1.000 de euro în sus.

Concursul este organizat de asociaţiile "Sur les pas d’Albert Londres" şi "Clubul audiovizual din Vichy" şi va avea loc în intervalul 21-24 noiembrie, în cadrul Forumului "Jurnalism şi societate".

Tematica concursului este extrem de vastă: "Cartierul meu, satul meu, oraşul meu, teritoriul meu".

Participarea la concurs e gratuită, însă cei înscrişi trebuie să îşi dea acordul ca producţiile să poată fi încărcate pe un canal de YouTube, în scopuri promoţionale. Materialele ar trebui să fie în limba franceză sau măcar să aibă subtitrare în franceză. Condiţiile tehnice pe care ar trebui să le îndeplinească filmele, pentru a intra în concurs şi documentele necesare (disponibile pe site-ul www.sur-les-pas-d-albert-londres.fr) se pot trimite prin wetranfer sau printr-un serviciu de curierat.

Cele mai bune propuneri de reportaje vor fi prezentate publicului, după ce un juriu alcătuit din profesionişti va decide care dintre ele va ajunge pe podium.

Puteţi participa în concurs chiar şi cu două producţii, dacă nu vă puteţi decide care e reprezentativă, cu o condiţie: să nu mai fi fost înscrise într-o altă competiţie.

Miza e mare: Premiul juriului este în valoare de 1.500 de euro, iar alte distincţii includ: Premiul tinerilor (acordat de liceeni, asociaţii ale tinerilor, studenţi) de 1.000 de euro, Premiul oferit de "Office Franco-Québécois pour la Jeunesse" - un stagiu de studiu în Québec şi Premiul Publicului, în valoare tot de 1.000 de euro.

Data limită până la care se primesc materialele este 10 octombrie 2018, iar vârsta participanţilor trebuie să fie până în 35 de ani.

Reportajul scurt este un gen care răspunde în imagini la o singură întrebare şi poate dura de la câteva secunde la 10 minute. Se diferenţiază de documentar prin faptul că oferă o informaţie de actualitate, nu presupune prea multă documentare şi nici nu este foarte subiectiv.

Citit 1475 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2018 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.