Domenii noi de doctorat la Dunărea de Jos

Domenii noi de doctorat la Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Din această toamnă, există domeniul de studii universitare de doctorat Medicină la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, nou înfiinţat, aşa că cei interesaţi se pot înscrie în perioada 27-31 august, la Secretariatul Universităţii. La Medicină, pentru că e domeniu prioritar, au fost alocate trei locuri la forma de finanţare buget cu bursă, iar profesorii abilitaţi să coordoneze lucrări de doctorat în domeniu sunt: prof. dr. habil. Dorel Firescu, conf. dr. habil. Anamaria Ciubară şi prof. dr. habil Alin Tatu. "Medicina este un domeniu de viitor, căutat peste tot în ţară. I-am sprijinit pe colegii noştri în acest demers şi ştim că vor avea succes. Domeniul face parte din Şcoala de Ştiinţe Fundamentale şi Inginereşti, din cadrul Şcolii Doctorale de la Dunărea de Jos", a declarat prof. dr. Eugen Rusu, directorul IOSUD-UDJG.

Nu e singurul domeniu de doctorat nou înfiinţat: de anul acesta, la Dunărea de Jos se poate susţine doctoratul şi în Ştiinţa sportului şi educaţiei fizice, domeniu ce aparţine de ramura de Ştiinţe Socio-Umane a Şcolii Doctorale. Aici există un singur loc scos la concurs la forma de finanțare buget fără bursă, iar înscrierile se fac în aceeaşi perioadă. Profesori coordonatori abilitaţi sunt: prof. dr. habil. Claudiu Mereuţă, coordonatorul domeniului, prof. dr. habil. Laurenţiu-Gabriel Talaghir şi prof. dr. habil. Răzvan Sandu Enoiu.

Pentru restul domeniilor de studii universitare de doctorat acreditate la IOSUD-UDJG, la admiterea din septembrie se scot la concurs doar locuri cu taxă.

Citit 2990 ori Ultima modificare Luni, 20 August 2018 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.