Elevii de 10 ai Galaţiului, răsplătiţi cu premii în bani

Elevii de 10 ai Galaţiului, răsplătiţi cu premii în bani
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cei zece elevi gălăţeni de nota zece la Evaluare Naţională şi singura absolventă de liceu cu notă maximă la Bacalaureat au fost premiaţi de către Ministerul Educaţiei Naţionale cu diplome de excelenţă şi bani.

Festivitatea a avut loc ieri, 23  august, în sala multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean, în prezenţa inspectorilor şcolari, a directorilor şcolilor de unde provin cei 11 premianţi şi a părinţilor şi chiar bunicilor acestora. Au primit câte 1.000 de lei trei elevi de 10 de la Şcoala Nr. 29 - Daria Hărăbor (aceasta nu a  fost prezentă, fiind la pregătire pentru Olimpiada Internaţională de Astrofizică), Vlad Radu, Denisa Şmil, trei de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" - Adrian Ciobotaru, Ioana Harabagiu şi Alexia Gheorghe, dar şi Denisa Comănescu (Şcoala nr. 2), Andrei Aurică (Şcoala Nr. 42), Anamaria Vieru (Şcoala Nr. 7) şi Iulian Alexa, de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci (acesta din urmă a ajuns mai târziu la Galaţi, fiind blocat în trafic). De asemenea, a fost recompensată cu un premiu în valoare de 3.000 de lei singura elevă de 10 la Bacalaureat, Nicoleta Gurău, absolventă de CNVA.

"Este o recunoaştere a muncii acestor tineri minunaţi depusă în opt şi chiar 12 ani, pentru că note maxime la examene nu se obţin muncind doar în anul respectiv. De asemenea, e  vorba de o reuşită în echipă, fiind vorba şi de  eforturile depuse de cadrele  didactice, pe de o parte, dar şi de părinţii  elevilor, care i-au susţinut. Sunt 11 tineri care vor face în continuare cinste şcolilor şi facultăţilor unde vor merge, pentru că deja au în sânge rigurozitatea, responsabilitatea şi perseverenţa  necesare obţinerii performanţelor. Le dorim succes şi noroc în continuare", a  punctat inspectoarea generală, Mioara Enache. Aceasta a mai precizat că este mândră de reuşita celor 11 elevi, dar şi de rezultatele obţinute în general de elevii gălăţeni la cele două examene naţionale, judeţul nostru situându-se la procentele de promovare pe locul  al  cincilea pe  ţară la  Evaluare Naţională şi pe locul al şaselea la Bacalaureat.

Au luat cuvântul şi alţi inspectori şcolari, dar şi directorii instituţiilor de unde provin zeciştii. Printre aceştia se numără şi Florin Andronic, managerul Şcolii Nr. 29, care a recunoscut că 2018 a fost un an de excepţie pentru instituţia pe care o conduce, lucru de care este foarte mândru, dar care devine şi o responsabilitate pentru el ca şi în anii următori instituţia să obţină rezultate pe măsura celor de acum.

Citit 12661 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2018 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.