Workshop internaţional pe tema sturionilor la Sf. Gheorghe

Workshop internaţional pe tema sturionilor la Sf. Gheorghe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Sturioni, Habitate Acvatice şi Biodiversitate din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, organizează în Staţiunea de cercetare şi conservare a biodiversităţii speciilor de sturioni de Dunăre de la Sfântu Gheorghe, în intervalul 17-24 septembrie, Workshop-ul “Danube Sturgeon, where to go?”

Vor participa cercetători din şapte state: Rusia, România, S.U.A., Eleveţia, Germania, Austria şi Franţa. Acţiunea are în vedere patru obiective: dezvoltarea unei staţiuni internaţionale de cercetare şi conservare a biodiversităţii sturionilor de Dunăre (în întâmpinarea programului european de salvare a sturionilor), monitorizarea speciilor periclitate în Dunărea Inferioară şi Zona Mării Negre, inclusiv cu sesiuni practice pe teren, definirea celor mai bune tehnici pentru protecţia sturionilor şi dezvoltarea de facilităţi ex-situ, dar şi iniţierea de proiecte comune viitoare.

“E o primă întâlnire între noi, cu această ocazie inaugurăm şi Staţia de cercetare de la Sfântu Gheorghe, achiziţionată recent de către Universitate, cu banii Ministerului. Workshop-ul nostru are loc în cadrul campaniei de monitorizare pe care Centrul o desfăşoară în Marea Neagră, în această zonă, între 12-30 septembrie”, a precizat Tudor Ionescu, conducătorul Centrului.

Din partea României vor participa, pe lângă cercetătorii de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură, ai Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, ai Institutului Naţional de Cercetări Delta Dunării Tulcea, dar şi ai Facultăţii de Geografie din Bucureşti şi ai World Wide Fauna.

Tudor Ionescu şi echipa sa au populat experimental Dunărea, într-o primă etapă, în 2013, cu 90.000 de exemplare de sturioni (70.000 de moruni, 10.000 de pui de păstrugă şi 10.000 de nisetri), iar în etapa a II-a, din 2015, cu 95.000 de pui de nisetru şi 15.000 de pui de păstrugă.

Citit 1124 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.