Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
6 comentarii

183 de elevi au fost repartizaţi pe locurile rămase libere în a doua etapă de admitere la liceu. Dintre aceştia, 158 au mediile generale din clasele V-VIII cuprinse între 8,83 şi 5,97 şi numai doi dintre ei au susţinut Evaluarea Naţională.

Cu toate acestea, au rămas neocupate destul de multe locuri la liceu, peste 260, unele instituţii fiind în imposibilitatea de a-şi completa numărul de clase alocat prin planul de şcolarizare.
Trist este că anul acesta au rămas fără clienţi nu mai puţin de 10 locuri de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", la clasa de alimentaţie şi turism bilingv - franceză, care abia a întrunit numărul minim de elevi ca să nu se desfiinţeze.
În premieră, şi filiera teoretică, unde locurile se ocupau încă din prima etapă, rămâne cu un loc liber la matematică-informatică, la Liceul CFR.
Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" nu-şi va completa două clase şi jumătate, având în continuare neocupate 67 de locuri.
Aproape câte o clasă neocupată au Liceul Tehnologic de Marină (24 de locuri, la profil mecanică), Colegiul Tehnic "Radu Negru" (23 de locuri, la electronică automatizări), Liceul Tehnologic din Corod (22 de  locuri, la agricultură), iar câte 18 locuri libere sunt la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", la construcţii, instalaţii şi lucrări publice, şi la Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" din Tg. Bujor, la industrie textilă şi pielărie.
15 locuri, mai bine de jumătate de clasă, au rămas fără clienţi şi la Colegiul Tehnic "Paul Dimo" (Energetic), la profilul mecanică, iar şapte sunt neocupate la electronică automatizări.
Locuri neocupate au rămas şi la Colegiul de Alimentaţie şi Turism "D. Moţoc", Liceul Tehnologic "Ov. Caledoniu" din Tecuci, Liceul Tehnologic "Paul Bujor" din Bereşti, Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu şi  Liceul Tehnologic "Costache Conachi" din Pechea.

Citit 1914 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2018 00:33

6 comentarii

 • postat de Oana Vineri, 14 Septembrie 2018 11:13 84.117.43.*** Link la comentariu
  1
  2

  Esi normal sa nu mai avem elevi la liceu. Daca am ajuns ca dupa o facuptate terminata sa dau cu matura la un cazinou sa va intreb daca serviti aici sau la pachet la un celebru lant de fast food.uri sau sa va intreb la ce doctor si pe ce nume sa va fac programarea....cred ca mai bine ar mai dizolva unele specialitati din licee. Nu spun ca si dascalii de pe acolo sunt toti foarte pregatiti si ca au vazut ce predica ei pe la ore....dar nici copiii nu sunt usa de biserica. Nu mi-e rusine sa o spun, dar m-am scolit la tehnician turism, am facut facultatea de litere si acum lucrez la ca ajutor de mecanic, deci....cum sa nu plec si eu daca asta mi se ofera?!

  Raportează
 • postat de Alina Joi, 13 Septembrie 2018 17:56 82.79.103.*** Link la comentariu
  0
  3

  Sa se reprofileze inginerii de la liceele industriale catre locuri de munca la privat. Exista cereri pentru ingineri de industrie alimentara chiar si la AJOFM.Dar apare intrebarea: Au lucrat vreodata aceste cadre de specialitate in productie inainte de a trece in invatamant sau au ar face fata cerintelor din productie? Ma indoiesc. Pe piata muncii au loc schimbari majore si ar fi nevoie si de o schimbare de mentalitate.Prea au dormit unii pe locuri caldute si isi doresc acest lucru in continuare, ceea ce este imposibil.

  Raportează
 • postat de Calcule pro catedra , nu pro societate ! Joi, 13 Septembrie 2018 16:55 5.13.190.*** Link la comentariu
  0
  3

  Ati aprobat locuri mai multe decat se aproxima ptr inscriere la liceu ? Ati bagat si strabunicii in calcul , ca sa iasa catedrele ???????

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 13 Septembrie 2018 09:21 79.116.100.*** Link la comentariu
  1
  4

  Este inceputul sfarsitului aceste natii delasatoare! Capsunarii cum ii jignea presa, diaspora care nu mai incapa in ochii partidului ruginit, si-au luat copii cu ei ... cand au vazut ca sistemul se duce vertiginos pe repede-inapoi.. si-i tembelizeaza detot! Ce pot sa spun, succes domnilor, daca va pot spune asa (Divertis)!

  Raportează
 • postat de adi Joi, 13 Septembrie 2018 08:00 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  6

  Pai cine sa mai faca scoala? Natalitatea este la pamant iar boschetareala este in floarea. Bmw-urile nu se produc facand liceul sau facultatea.

  Raportează
 • postat de Orasul fantoma Joi, 13 Septembrie 2018 06:38 108.245.201.*** Link la comentariu
  1
  4

  Ultimul care pleaca sa stinga lumina ...
  Apropo ,,unde se angajeaza absolventii de liceu cu sau fara bac ??? Si cu ce salarii ???
  Dar cei de facultate/colegiu/universitate ???
  Primesc repartitie la biroul de somaj ??? Sau la vreo ..firma ????
  De ce nu se publica o statistica sa zicem pe 2016/2017 ?????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.