Peste 260 de locuri rămase libere la liceele gălăţene

Peste 260 de locuri rămase libere la liceele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

183 de elevi au fost repartizaţi pe locurile rămase libere în a doua etapă de admitere la liceu. Dintre aceştia, 158 au mediile generale din clasele V-VIII cuprinse între 8,83 şi 5,97 şi numai doi dintre ei au susţinut Evaluarea Naţională.

Cu toate acestea, au rămas neocupate destul de multe locuri la liceu, peste 260, unele instituţii fiind în imposibilitatea de a-şi completa numărul de clase alocat prin planul de şcolarizare.

Trist este că anul acesta au rămas fără clienţi nu mai puţin de 10 locuri de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", la clasa de alimentaţie şi turism bilingv - franceză, care abia a întrunit numărul minim de elevi ca să nu se desfiinţeze.

În premieră, şi filiera teoretică, unde locurile se ocupau încă din prima etapă, rămâne cu un loc liber la matematică-informatică, la Liceul CFR.

Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" nu-şi va completa două clase şi jumătate, având în continuare neocupate 67 de locuri.

Aproape câte o clasă neocupată au Liceul Tehnologic de Marină (24 de locuri, la profil mecanică), Colegiul Tehnic "Radu Negru" (23 de locuri, la electronică automatizări), Liceul Tehnologic din Corod (22 de  locuri, la agricultură), iar câte 18 locuri libere sunt la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", la construcţii, instalaţii şi lucrări publice, şi la Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" din Tg. Bujor, la industrie textilă şi pielărie.

15 locuri, mai bine de jumătate de clasă, au rămas fără clienţi şi la Colegiul Tehnic "Paul Dimo" (Energetic), la profilul mecanică, iar şapte sunt neocupate la electronică automatizări.

Locuri neocupate au rămas şi la Colegiul de Alimentaţie şi Turism "D. Moţoc", Liceul Tehnologic "Ov. Caledoniu" din Tecuci, Liceul Tehnologic "Paul Bujor" din Bereşti, Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu şi  Liceul Tehnologic "Costache Conachi" din Pechea.

Citit 3231 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2018 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.